Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunlarının AÖF, Sertifikasyon ve Düşük Atama Sorunları Çözüm Bekliyor

Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümü 149 binden fazla genç, hakları olan kadroyu istiyor. Son dönemlerdeki düşük atamalar ve sertifikasyon sorunu , mezunları mağdur ediyor.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunlarının AÖF, Sertifikasyon ve Düşük Atama Sorunları Çözüm Bekliyor

Tıbbi Dökümantasyon mezunlarının kadro talebi.

Ön lisans Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik mezunu binlerce genç, Sağlık Bakanlığı'ndan kadro talep ediyor. Mezunlar, AÖF ve sertifikasyon politikası nedeniyle atamaların yetersiz olduğunu , son atamada 140 bin mezun için 327 bin kadro verildiğini söyleyerek sorunların çözülmesini , kadro taleplerinin karşılanmasını istiyor.

Bize bu konuda taleplerini ileten Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik şunları söylüyor:

"Önlisans Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları olarak bölümümüzde uygulanan AÖF ve sertifikasyon politikası yüzünden bize yapılan atamalar yetersizdir son 12 binlik sağlık personeli alımında bölümümüze sadece 327 kadro verildi.140 bin mezunun hakkı 327 değildir."

"Mezun sayısı 140 bini bulan önlisans Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları alanlarında ki yığılma, sertifika ve taşeron sorunlarının çözülmesini ve istihdamlarının artırılmasını talep ediyoruz."

"Biz Tıbbi Sekreterler;
-Taşeron
-Sertifikalı
-Kurs bitiren 
-Torpille yerleşen
Herkese KARŞIYIZ!! Tıbbi sekreterlerin hastanede çalışabilecekleri bütün alanlarda yalnızca Tıbbi sekreterlik bölümü mezunları olmalıdır."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilir, bu haberi sosyal mecralardan paylaşarak sesinizi duyurabilirsiniz.

Aşağıdaki linklerden uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN