Son Dakika.. Sağlık Bakanlığı Kamu Personel Alımı Açıklaması Sonrası Flaş İddia

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 kamu personeli alımı açıklamasının ardından flaş bir iddia ortaya atıldı. Açıklamada 17 bin 689 personel alımının ikiye bölünmesinin nedeni olarak , 2020 alım sayısının az olacağı iddia edildi.

Son Dakika.. Sağlık Bakanlığı Kamu Personel Alımı Açıklaması Sonrası Flaş İddia

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili flaş açıklama.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün bir açıklama yaptı ve 17 bin 689 kamu personeli alımının 2 'ye bölündüğünü söyledi.

ERDOĞAN YIL SONUNA KADAR ALACAĞIZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan , daha önce yaptığı açıklamada personel alımı ile ilgili "Sağlık personelimizin sayısını da 1 milyon 11 bine ulaştırarak, sağlık sisteminin insan kaynağını güçlendirdik. Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık. " demişti

EYLÜL-EKİM 'DE ATAMA OLACAKTI

Bakan Koca Temmuz ayında yaptığı açıklamada 2019 yılı sonuna kadar 29 bin 689 persone alımının yapılacağını , ilk alımın Ağustos 'ta, ikinci alımın sie Eylül-Ekim 'de olacağını söyledi. 

İKİYE BÖLÜNDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün yaptığı açıklamada, 17 bin 689 personel alımının ikiye bölündüğünü ve ilk alımın Aralık ayında, ikinci alımın ise Şubat 2020 'de yapılacağını söyledi.

İlan bekleyen kadın- erkek sağlıkçılar bu adreste >> TIKLA KATIL

TEPKİ ÇEKTİ

Açıklamaya atama bekleyen sağlıkçılardan tepki geldi. Sağlıkçılar, atamanın tek seferde olmasını , 2020 yılına ertelenmemesini istedi.

2020 YILINDAKİ ALIM SAYISINI ETKİLEYECEK

17 bin 689 personel alımının ikiye bölünmesi ve ikinci kısmının Şubat 2020 'de olması tepki toplarken, 2020 yılında alımın az olacağı iddia edildi. İddialara göre alımın yarısının 2020 yılına ertelenmesinin, 2020 yılı alım sayısının az olacak olması yüzünden olduğu aktarıldı. 

Şubat ayında yapılacak atama sonrası Temmuz ayında KPSS yapılacak. KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2020 yılında atama yapılması bekleniyor. Bu da alım sayısında düşüş yaşanacağını gösteriyor.

KILAVUZ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN