Sağlık Bakanlığı'ndan Kura Sonuçları Açıklaması (Evrak Teslimi ve Mülakatlar)

Sağlık Bakanlığı kadrolu 6409 işçi alımı hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada kura sonuçlarına ilişkin bilgi verildi. Peki şimdi ne olacak? Mülakatlar ne zaman? Mülakat tarihleri ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı'ndan Kura Sonuçları Açıklaması (Evrak Teslimi ve Mülakatlar)

Sağlık Bakanlığı 6409 işçi alımı kura sonuçları hakında Sağlık Bakanlığı 'ndan açıklama geldi.

Önceki gün Bilkent Yerleşkesinde adaylara kapalı şekilde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından , Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 personel alımında sözlü mülakata girmeye hak kazananların isimleri belirlendi.

Kura çekimi sonrası sonuçlar , önceki gün saat 20,00 'da erişime açıldı. Sonuçların erişime açılmasının ardından bugün Sağlık bakanlığı 'ndan bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere sürekli işçi alımı kura çekimi, 15 Ocak tarihinde Bilkent Yerleşkesinde gerçekleşti.

Bakanlık hizmet birimlerinde, 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında; Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Elektrikçi (Genel), Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Klinik Destek Elemanı (Hastane), Şoför (Yolcu Taşıma), Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve Yardımcı Klinik Elemanı (Diş) mesleklerine ilişkin 5037 sürekli işçi statüsünde 6 bin 409 kişi istihdam edilecek.

Başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınarak, münhal kadronun dört katı asil ve yedek kişi sayısının yer aldığı kura çekimi noter huzurunda gerçekleşti.

Kurada adı çıkan adaylar için yapılacak sözlü sınava ilişkin bilgiler, il sağlık müdürlüklerinin web sitelerinden ilan edilecek.

Kura sonuçlarına https://iscisonuc.saglik.gov.tr  internet adresinden ulaşabilirsiniz."

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kurada adı çıkan adaylar , başvuru yaptıkları ilin Sağlık Müdürlüğü resmi sitesini takip edecekler. 17 Ocak günü İl Sağlık Müdürlüğü resmi sayfalarından listeler yayımlanacak ve adayların teslim etmeleri gereken evraklar duyurulacak.

Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı ve sonuç ile mülakat süreçlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.