Sağlık Bakanlığı Kura ile 7 Bin 300 Sağlık İşçisi Alımı İçin Kritik Detay

Sağlık işçisi alımı için kritik detay. Dönemin Sağlık Bakanı 19 bin sağlık işçisi alınacak demişti. Bu sayıdan 11 bin 692 'si alındı. Peki kalan 7 bin 300 'lük yeni alım için ilana çıkılacak mı? İşte detaylar.

Sağlık Bakanlığı Kura ile 7 Bin 300 Sağlık İşçisi Alımı İçin Kritik Detay

Sağlık Bakanlığı personel alımı sorunu.

2018 yılı genel seçimlerinden önce yapılan açıklamada, yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı bünyesine 18 bin sözleşmeli sağlık personeli, 19 bin sağlık işçisi alımı yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada iki alımın da 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacağına yer verildi. Bu açıklamadaki 18 bin atama yapıldı. Ancak 19 bin sağlık işçisi alımında bazı sorunlar yaşandı.

Dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan , 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra 19 bin işçi alımının yapılacağını söylemişti. Bu açıklama sonrası ilk ilan biraz gecikti ve Eylül ayında yayımlanan ilanda 5 bin 290 işçi alımı yapıldı. Bu ilanın ardındna da geçtiğimiz Ocak ayında 6 bin 402 personel alımı için başvurular alındı. 

Bu alımın sözlü mülakatları da yapıldı ve atama takvimi hala işliyor. Bakanlık 2018 yılında yaptığı açıklamada 19 bin işçi alımı yapacağını duyurmuştu. Ancak iki ilanın toplamında Bakanlık 11 bin 692 sağlık işçisi alımı yapıldı. 

7300 ALIM YAPILACAK MI?

Sağlık işçisi alımında şimdi de en çok merak edilen konu ise kalan 7300 işçi alımının yapılıp yapılmayacağı konusu. Zira bu sayı 2018 yılı için öngörülmüştü. 2019 yılı ihtiyacı da eklenince bu yıl 10 binden fazla yeni sağlık işçisi alımı yapılması gerekiyor.

Ancak Sağlık Bakanlığı, iki ilan ile aldığı 11 bin 692 işçi ile 2018 yılı alımlarını kapatmış gibi görünüyor. 7 binlik alım olacak mı yoksa olmayacak mı bekleyip göreceğiz.

MALİLYEDEN ONAY BEKLENİYOR

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre , yeni sağlık işçisi alımı ve sağlık personeli ataması için Maliye ile pazarlıkların devam ettiği, kadro sayısı üzerinde durulduğu öğrenildi.

YENİ İŞÇİ ALIMLARI DA KURA İLE YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak yeni işçi alımı da , yine son iki alımdaki gibi kura ile yapılacak. Yeni sağlık işçisi alımı tarihi belli olduğunda ve ilan yayımlandığında ilk sizin haberiniz olsun istiyor ve bildirimle haberdar olmak istiyorsanız Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN