Sağlık Bakanlığı İstifa Sonrası Yeniden Açıktan Atama Kurası için Başvurular 2 Haziran'da Sona Erecek

Sağlık Bakanlığı 2021 yılı İstifa sonrası Yeniden (açıktan) atama kurası için PBS üzerinden başvurular 2 Haziran'a kadar sürecek.

Sağlık Bakanlığı İstifa Sonrası Yeniden Açıktan Atama Kurası için Başvurular 2 Haziran'da Sona Erecek

Bakanlığın resmi sayfası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Resmi Gazete'de ilgili atama kurasına ilişkin ayrıntıların yer aldığı ilan yayımlandı.

Yayımlanan duyuruda, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92 nci maddesinin birinci fıkrası ile Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 15 inci maddesi hükümleri gereğince; Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile diğer kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4-A maddesi kapsamında ilan edilen unvanlarda çalışmış olup, çeşitli nedenlerle bu görevlerinden ayrılmış olanlar için ekte belirtilen kadroların ilan edilmesi ve aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür. Adayların yerleştirme işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde ve tercihleri doğrultusunda noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacaktır. Kura yeri ve saati internet adresinde duyurulacaktır" denildi.

  • Başvurular, Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak yapılacak.  
  • Başvuru sonuçları 11 Haziran'da ilan edilecek.
  • 18 Haziran'da ise kura çekilişi yapılacak.

 Tüm ayrıntıların yer aldığı kılavuza göz atmak için TIKLAYIN.pdf