Sağlık Bakanlığı 465 Şoför Alımı Başladı Başvuru Şartları Neler

Sağlık Bakanlığı tarafından tüm ülke geneli istihdam edilmek üzere 465 şoför alımı için kılavuz yayımlandı. Bu alım için eğitim durumu ne, hangi sınıf ehliyet gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı 465 Şoför Alımı Başladı Başvuru Şartları Neler

İşkur üzerinden başvuruları alınacak olup noter kurası ile personel istihdamı yapılacak Sağlık Bakanlığı kadrolarına başvurular başladı. Bu başvurulardan biri de şoför kadrosuna olacak. Şoför kadrosuna toplamda 465 personel alımı gerçekleştirilecek.

Başvuru Tarihleri ve Şekli

Başvurular İşkur Resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Adayların başvuru yapabilmesi için İşkur’a internet üzerinden kayıt olması gerekiyor. Başvurular 15 Mart itibariyle başladı ve 21 Mart 2022’de sona erecek.

Başvuru Yaparken İzlenecek Yol

Adaylar başvuru yaparken önce yazının sonunda bulunan bağlantıya tıklayarak başvuru sayfasına gidecek. Daha sonra başvurmak istediği ili seçecek. Ondan sonra meslek gurubunda Şoför seçeneğini seçecek en sonda işyeri unvanına Sağlık Bakanlığı yazıp ara tuşuna basacak. Bu şekilde gelen sayfaya tıklayarak başvuru işlemlerine geçmiş olacaksınız.

Başvuru Şartları Nedir?

1. Eğitim durumu

Başvurular için en az ortaöğretim mezunu olmak gerekiyor. Ortaöğretim kurumlarından birinden mezun olmak,

Ön lisans programlarından birinden mezun olmak yada

Lisans bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak

3. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

4. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

6. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

7. B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak

8. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

9. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

NOT: Bakanlığımızın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.

Başvuru Sayfasına Gitmek İçin TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /