Sağlık Bakanlığı 30 Bin Personel Kadrosu Öncesi İlk Açıklama 2019

30 Bin sağlık personeli alımı onay için Cumhurbaşkanlığında bekliyor. Atama açıklaması öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan ilk açıklama geldi. İşte personel alımı detayları.

Sağlık Bakanlığı 30 Bin Personel Kadrosu Öncesi İlk Açıklama 2019

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'dan personel alımı hakkında önemli açıklama.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesindeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi' nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 2019 yılı sağlık personeli alımına ilişkin ilk önemli açıklamayı yaptı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde sağlık personeli ihtiyacını hızlı bir şekilde gidereceklerini ve bu yıl eksiklerin büyük ölçüde giderileceğini söyledi.

Bakan Koca açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sağlıkta önümüzdeki dönemde insan kaynakları başta olmak üzere ihtiyaçlarımızı hızla gidermeye çalışacağız. İl il çalışmalarımızı yapıyoruz. İllerimizde sağlık tesislerini modernize ediyoruz. Hekim ve sağlık personeli ihtiyacını inşallah önümüzdeki dönemde büyük ölçüde de gidermiş olacağız. Sağlıkta bugün Türkiye'nin dört bir yanında, geleceğin Türkiye'si demiyorum, geleceğin dünyasının en gelişmiş, en donanımlı, en ileri teknolojiyle donatılmış hastaneleri yükseliyor. Sağlıkta Türkiye'yi küresel güce taşıyacak milli kalkınma hamlelerimiz var. İlacımızı, tıbbi cihazımızı kendimiz üreteceğiz. Dışa bağımlılıktan kurtulma eşiğine doğru hızla ilerliyoruz. Sağlık hizmetlerinde, sağlık teknolojilerinde kendi markalarımızla dünyaya açılacağız."

30 BİN PERSONEL ALIMI CUMHURBAŞKANLIĞI 'NDA

Geçtiğimiz gün Sağlık Profesyonelleri Platformu, 2019 yılı sğalık personeli alımı hakkında bir gelişmeyi aktardı. Platform Başkanı yaptığı açıklamada 30 bin personel alımı karosunun Cumhurbaşkanlığı'nda olduğunu ve onay beklediğini söyledi.

30 bin kadronun onaylanıp onaylanmayacağı bilinmiyor. Ancak Bakan Fahrettin Koca 'nın açıklamasına baktığımızda ciddi sayıda bir alım yapılması ve eksiklerin giderilmesi bekleniyor.

ATAMA BEKLEYEN BÖLÜMLER

Yazdığımız önceki haberimizdeki başlıca yorumlar şu şekilde;

Siz de aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümü yazabilirsiniz.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN