Sağlık Bakanlığı 30 Bin Personel Alımı İçin Son Gelişmeler

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı hemşire, ebe, teknisyen, tekniker, fizyoterapist ve diğer kadrolara personel alımı için sessizliğini koruyor. Peki son gelişmeler neler?

Sağlık Bakanlığı 30 Bin Personel Alımı İçin Son Gelişmeler

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı ilanı bekleniyor.

Her yıl şimdiye kadar ya ilan gelmiş ya da Sağlık Bakanlığı personel alımı sayısı açıklaması gelmişti. Ancak bu yıl, tabip ve eczacı alımları dışında henüz bir alım yapılmadı ve alım sayısı da açıklanmadı. 

Açıklama gelmemesi, yüz binlerce sağlık personelinin tepkisi ile karşılandı. Adaylar, sağlık personeli alımı sayısı açıklamasının gelmesini ve alım duyurusunun yayımlanmasını istiyor. 

KADRO ÇIKMAZI

Geçtiğimiz gün gelen açıklamada 30 bin kadro talebinin Cumhurbaşkanlığı 'nda olduğu ve onay beklediği belirtildi. 

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR BAKAN 'A SORDU

Malliye Bakanı Berat Albayrak 'ın katılımı ile düzenlenen panele katılan sağlık personelleri, Bakan Albayrak 'a alım sayısının Maliye Bakanlığı 'nda olduğunu ve ne zaman onaylanacağını sordu. 

Bakan Albayrak soru üzerine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı 'nın 2019 yılı personel alımı sayısının ne kadar olduğunu hatırlayamadığını, ihtiyaca göre alım sayısının belirleneceğini söyledi.

NET BİR AÇIKLAMA YİNE GELMEDİ

Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili net bir açıklama yine gelmedi. Bu gidişle sağlık personelleri biraz daha bekleyecek.

30 BİN KADRO OLSUN TALEBİ

Atama bekleyen sağlıkçılar, daha önce açıklanan 30 bin kadronun onaylanmasını ve 2019 yılında 30 bin alım olmasını istiyor. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından sağlık personeli alımı için taleplerinizi yazabilirsiniz.

ATAMA AÇIKLAMASI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN