Sağlık Bakanlığı 2018/5 ile Atananlardan Açık Mektup!

Sağlık Bakanlığı 2018 5 tercihleri ile atama hakkı kazanan adaylardan zimmet tepkisi...

Sağlık Bakanlığı 2018/5 ile Atananlardan Açık Mektup!

Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçlarının açıklanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala atama işlemleri tamamlanmayan ve zimmete düşen adayların büyük bir bölümü henüz işe başlamadıklarını belirterek Bakanlık'tan konuyla ilgili çözüm talep ediyor. Kamu Bülteni sosyal medya sayfaları ve telefon numaralarına yüzlerce kişiden gelen mektubu siz değerli ziyaretçilerimiz ve ilgili makamlarla noktası , virgülüne dokunmadan paylaşıyoruz: 

2018/5 ile atananlar zimmet ile oyalanıyor mu?

Bilindiği üzere 2018/5 tercih sonuçları 19 Haziran 2018 günü açıklanmıştı.
Güvenlik ve arşiv soruşturması evraklarını tamamlayıp teslim eden atananların bir bölümü yaklaşık 45 gün süre sonra zimmete düşmüşlerdi. Lakin büyük bir bölümü hala göreve başlamayı beklemektedir. 
En son ki açıklanan zimmete düşenlerin sayısı ise tahminlere göre 200 kişi gibi trajikomik bir rakamdan ibaretti. Meb atamaları sonucu atanan öğretmenler 1 ay gibi kısa bir sürede zimmete düşmüşken haziran ayında atanmış olan sağlıkçıların hala zimmete düşmemiş olması zimmetin bir oyalama yolu mu olduğunu akla getirmiş durumdadır.

Ekim ayında zimmet tamamlanacak mı?

Ataması gerçekleşmiş olan sağlıkçılar ekim ayı başlarında açıklanması muhtemel zimmet sonuçlarında zimmete düşmelerin tamamlanmasını ve son açıklamadaki gibi 200 kişilik bir trajikomik rakamla karşılaşmamayı ümit etmekte ve yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaktadır.

KAMUBULTENİ.COM -  ANKARA