Sağlık Bakanlığı 14 Bin Yeni Personel Alımı İŞKUR Aracılığıyla Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 14 bin yeni işçi alımı yapacak. Farklı kadrolara yapılacak işçi alımı için, 5298 personelin atamasının yapılmasının ardından ilan için hazırlıklar başladı. Alım İŞKUR aracılığıyla yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 14 Bin Yeni Personel Alımı İŞKUR Aracılığıyla Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kadrolu sağlık işçisi alımı için kuralar 25 ve 26 Ekim günlerinde çekildi.

kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından sonuçların hepsi açıklandı ve 5 bin 298 sağlık işçisinin ataması yapıldı. Detaylar için Tıklayın

Seçimlerden önce dönemin Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yıl sonuna kadar 19 bin sağlık işçisi alımı yapılacağını söyledi. Seçimlerden hemen sonra ise Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 19 bin alım yapılacağını söyledi.  5298 işçi alımı kuraları çekildikten sonra kalan 14 bine yakın kadroya alımlar için de bekleyiş başladı.

Taşerona kadro verilmesi ile birlikte en çok taşeron alan bakanlık olan Sağlık Bakanlığı, artık alımları İŞKUR aracılığıyla kadrolu yapıyor. İlk 5298 'lik alım yapıldı Geriye 14 bine yakın işçi alımı kaldı.

ATAMALAR YAPILDI YENİ ALIM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Uzun süreedir beklenen ilan için geri sayım başladı. 5298 sağlık işçisi atamasının yapılmasının ardından yeni ilan için engel kalmadı. Yeni sağlık işçisi alımı için hazırlıklar başladı.

HANGİ KADROLARA ALIM OLACAK?

Yayımlanacak yeni sağlık işçisi alımında alım yapılacak kadrolardan bazışarının şu şekilde olması bekleniyor: şoför, hasta yönlendirme, bilgi işlem, danışma personeli.

KPSS ŞARTI OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı tarafından daha önceden yapılan açıklamada sağlık işçisi alımında KPSS şartının olacağına yer verildi. Ancak KPSS puan şartının kaç olacağı henüz belli değil. Sosyal medya üzerinde ve bazı internet sitelerinde KPSS şartının 60 olacağı iddia ediliyor. Ancak nihai karar ilan ile birlikte gelecek. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Peki sizce KPSS puan şartı kaç olmalıdır? Yorum ve talepler aşağıdaki yorum kısmına !!

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |Ankara