Hemşirelere 3600 Ek Gösterge ve Sağlık Personellerine Ek Ödeme Hakkında Açıklama

Sağlık personellerine ek ödeme ve hemşirelere ek gösterge ile ilgili açıklama geldi. İşte Bakan Koca 'dan gelen açıklama.

Hemşirelere 3600 Ek Gösterge ve Sağlık Personellerine Ek Ödeme Hakkında Açıklama

Sağlık personellerine ek ödeme ve hemşirelere 3600 ek gösterge açıklaması.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son dakika açıklamasında sağlık personellerine yapılacak ek ödemelere değinirken , hemşirelere ek göstergenin ne zaman verileceği sorusuna da cevap verdi.

Hemşirelerin 3600 ek gösterge meselesine ilişkin basın mensuplarından gelen soru üzerine Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Bununla ilgili bir çalışma var. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler. Özellikle seçim sonrası sonuçlandırmak üzere bir çalışma olduğunu söyleyebilirim."

SAĞLIK PERSONELLERİNE EK ÖDEME

Sağlık personellerine ek ödeme ile ilgili Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar ek ödeme yani performans dediğimiz sistem, bir dönem hasta yoğunluğunun daha çok olduğu ve geçmişte o ihtiyaca yönelik yapılan bir düzenlemeydi. Yeni dönemde biz daha çok riskli, nöbeti olan, özellikli hizmetlerde ek ödemenin daha fazla olduğu ve özellikle de hasta memnuniyetini mutlak hedefleyen bir performans sistemi üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki aylar bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi vermiş olacağız."

Kamubulteni.com  |  Ankara