Flaş İdia: 5298 Kadrolu İşçi Alımında Torpil Skandalı

5 bin 298 kadrolu sağlık işçisi alımında son dakika gelişmesi. CHP Milletvekili Alpay Antmen yaptığı açıklamada kura çekiminde skandalı kamuoyuna açıkladı.

Flaş İdia: 5298 Kadrolu İşçi Alımında Torpil Skandalı

Sağlık Bakanlığı kadrolu sağlık işçisi alımı için skandal !!

Bakanlık geçtiğimiz Eylül ayında yayımladığı duyuruda 5 bin 298 kadrolu sağlık işçisi alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilana yüz binlerce kişi başvuru yaptı ve kura çekimi geçtiğimiz hafta gerçekleşti. 25-26 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen kura çekimi ile 5 bin 298 sağlık işçisinin ataması yapıldı. Yapılan atamalar ile ilgili son dakika gelişmesi. 

CHP'li Antmen tarafından yapılan son açıklamada AK Parti 'nin, İŞKUR kurasıyla işe giren işçilerden bağış adı altında zorla para aldığını ve, kuraların da AK Parti binasında çekildiğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AK Parti Mersin Bozyazı İlçe Başkanlığı tarafından İŞKUR ’a iş için başvuru yapan adaylar arasından, işe yerleştirmeleri için para talep ettiğine yer verildi. Antmen yaptığı açıklamada adaylardan, bağış adı altında 200 TL  istendiğini belirtti ve kuraların da AK Parti ilçe başkanlığında çekildiğini söyledi.

Antmen, AK Parti ilçe başkanlığı tarafından İŞKUR aracılığıyla işe giren vatandaşlara gönderilen SMS’i kamuoyuna paylaştı.

“Bu iktidarla birlikte yolsuzluğun, yoksulluğun, kayırmacılığın zirvesine geldiğimizi biliyorduk ama vatandaştan iktidar partisi eliyle haraç toplanmaya başlandığına da şahit olduk. Vatandaşı kuru soğana muhtaç ettikleri yetmiyormuş gibi bir de soyup, soğana çevirmeye başladılar" diyerek açıklamada bulunan CHP'li Antmen, "Bunlar vatandaşı haraca bağladıkları, kendi istediklerini işe aldıkları, iş-kurdan başvuruda bulunanların tamamının iletişim bilgilerini aldıkları yetmiyormuş gibi, İş-Kur’a başvuran ve çalışmaya başlayacakken, eşi CHP’li olduğu için bir kadının işe girişinin de iptal ettiler” ifadelerini kullandı.

İşte Antmen'in paylaştığı o fotoğraf.

Kamubulteni.com  |  Ankara
Kaynak: SolHaber