Fahrettin Koca'ya Çağrı: Atama Bekleyen 100 Bin Sağlık Yönetimi Mezununun Sorunları Çözülsün

Atama bekleyen sağlık personelleri için son dakika açıklaması yapıldı. Konya Milletvekili Karaduman sağlık yönetimi mezunlarının sorunlarını dile getirdi.

Fahrettin Koca'ya Çağrı: Atama Bekleyen 100 Bin Sağlık Yönetimi Mezununun Sorunları Çözülsün

Sağlık Yönetimi mezunlarına atama talebi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları Ocak ayı Divan Toplantısı’na katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 100 bin atama bekleyen sağlık yönetimi mezunu olduğunu dile getiren Karaduman, atama taleplerini dile geitrdi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslendi.

Karaduman yaptığı açıklamada, “Sayıları yaklaşık 100 bin olan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının meslek tanımı olmamakla birlikte atama cetvelinde de bu bölüm mezunlarına yer verilmemektedir. 55 yılı aşkın bir süredir mezun veren sağlık yönetimi bölümünden mezun olanlar istihdam edilmeyi bekliyor.” dedi.

SORU ÖNERGESİ

TBMM'de Bakan Koca'nın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdiğini belirten Karaduman, söz konusu soru önergesinde, aşağıdaki soruyu yönlendirdi:

“Bakanlığınız bünyesinde çalışan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunu toplam kaç personel bulunmaktadır?

Bu personellerin toplam mezun sayısına oranı nedir?

Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için Bakanlığınızca yapılmış bir meslek tanımı var mıdır?

Bu bölüm için belirlenmiş bir meslek tanımı yoksa bunun sebebi nedir?

Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının atama cetveline dâhil edilmeme sebebi nedir?

2021 yılında yapılacak atamalarda bu bölüm mezunlarına da kontenjan ayrılacak mıdır?

Sağlık sisteminin yönetim ve koordinasyon kademesinde çalıştırılan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının aynı kademede çalıştırılan farklı branşlardaki çalışanlara oranı nedir?”