Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Alımında KPSS Şartı Olmayacak: İşte Kadrolar

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine yapılacak işçi alımında sınav şartı aranmayacağı, alımların noter kurası ile yapılacağı, adayların daha sonra bir sınava tabi tutulmayacağı açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı İşçi Alımında KPSS Şartı Olmayacak: İşte Kadrolar

Kamuya işçi alımı yönetmeliği değişti.

4 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda kamuya işçi alımı yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına yer verildi. Söz konusu düzenlemenin detaylarını kamubulteni.com olarak bu yazımızda adaylarla paylaşıyoruz.

RESMİ GAZETE KARARI

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan karar şu şekilde:

NE DEĞİŞTİ?

Söz konusu düzenlemeye baktığımızda kamuya işçi alımında önemli bir değişiklik yapıldığı görüldü. 2020 ile 2021 yılları içinde Tarım Orman Bakanlığı bünyesine yapılacak kamu işçisi alımında KPSS sınav şartı aranmayacak. Temizlik, tarım ve orman hizmetleri, güvenlik ve bakım onarım işçisi alımlarında adaylar artık kura ile belirlenecek ve daha sonra bir mülakata, sınava tabi olmaksızın atamaları yapılacak. ASİL ve YEDEK aday listesi kura ile belirlenecek. Kura sonrası oluşan listelerdeki adaylar işe başlatılacak.

İŞÇİ ALIMI BEKLENİYOR

Düzenlemenin ardındna Tarım Bakanlığı'nın işçi alımı ilanına çıkması bekleniyor. İlan geldiğinde haberdar olmak için TIKLAYIN