Hastanelere KPSS'siz ve Mülakatsız İşçi Alımı Yapılacak 2020

Sağlık Bakanlığı, coronavirüs salgını sonrası flaş bir karara imza attı. Alınan karara göre hastanelere işçi alımında KPSS şartının daha önce kaldırıldığı, bazı kadrolara ise mülakatsız kura ile alım yapılacağına yer verildi. İşte o açıklama.

Hastanelere KPSS'siz ve Mülakatsız İşçi Alımı Yapılacak 2020

Hastanelere personel alımı KPSS 'siz ve mülakatsız olacak.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda Sağlık Bakanlığı işçi alımında değişiklik yapıldığına yer verildi. 

SÖZLÜ MÜLAKAT

Daha önce sağlık işçisi alımında KPSS şartı kaldırılmıştı. Lise ve daha alt düzeyden mezun olanlarda sınav şartı aranmıyordu. Bugün yayımlanan duyuruda ise sözlü mülakatların da kaldırıldığına yer verildi. 

Daha önce kura ile sözlü mülakata gireceklerin listesi belirleniyordu. Belirlenen asil ve yedek listedeki adaylar , il sağlık müdürlüklerinde mülakata alınıyordu. Sözlü mülakat sonucu kazanan adaylar belli oluyor ve ataması yapılacak göreve başlıyordu.

BUGÜN YAYIMLANAN DÜZENLEME İLE 

Bugün Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede , KPSS şartının daha önce kaldırıldığı alımda sözlü mülakatların da kaldırıldığına ve kurada adı çıkanların atanacağına yer verildi. 

İşte o düzenleme:

Bu düzenleme ile temizlik personeli, güvenlik personeli, bakım ve onarım personelleri sözlü mülakata alınmacak kura ile atanacak.  Peki sizce yaş şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İŞÇİ ALINACAK

Sağlık Bakanı önceki gün bir açıklama yapmış ve işçi alınacağını söylemişti. Açıklama için TIKLAYIN

Sağlık işçileri ve ilana başvuracaklar bu sayfada: Bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN