1 Temmuz'da Yürürlüğe Giriyor: Sigara İçenler Dikkat

Sigara içen vatandaşları ilgilendiren açıklama yapıldı. Önceki gün Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunda tütün ve makaron düzenlemesi yapıldı.

1 Temmuz'da Yürürlüğe Giriyor: Sigara İçenler Dikkat

Sigara içenleri ilgilendiren uyarı;: 1 Temmuz 'da başlıyor.

Sigara içen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Geçtiğimiz gün Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemede , ticari amaçlı makaron veya yaprak sigara kağıdını , içine kıyılmış türün , parçalanmış türün, tütün harici bir madde ile doldurmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere ceza verileceği bildirildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme sonrası yapılan açıklamada, uygulamanın 1 Temmuz 2020 günü yürürlüğe gireceğine yer verildi. 

RESMİ GAZETE İLANI

"Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" Resmi Gazete 'de yayımlanmıştı. 

Söz konusu kanunda düzenleme şu şekilde yer aldı:

"MADDE 17 – 28/11/2017 tarihli ve 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 123 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, fıkraya (e) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki bent eklenmiş ve diğer bentler buna göre teselsül ettirilmiştir.

“e) 62 nci maddesiyle 4733 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinin dokuzuncu fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen onuncu fıkrası ve 93 üncü maddesiyle 5607 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin yeniden düzenlenen yirminci fıkrası, ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenler bakımından 1/7/2020 tarihinde,”

“f) 63 üncü maddesiyle 4733 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin beşinci fıkrasının (h) bendinin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin değişiklik ve 93 üncü maddesiyle 5607 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin yeniden düzenlenen yirminci fıkrası, Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar bakımından 1/7/2021 tarihinde,”"

1 TEMMUZ 2020 'DE YAPILACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı 'ndan yetki belgesi almadan ya da bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik cezai uygulamanın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2021 olacak.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA