Süleyman Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Telefonları Dinleniyor İddialarına Cevap

İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonlarım dinleniyor iddialarına yanıt verdi.

Süleyman Soylu'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Telefonları Dinleniyor İddialarına Cevap

İçişleri 'nden Kılıçdaroğlu açıklaması.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada , Kemal Kılıçdaroğlu'nun, eşinin çocuklarının telefonlarının dinlendiği iddialarına yanıt verdi ve şunları söyledi:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun, tamamen gündemi değiştirme çabasıyla yaptığı ve gerçekle hiçbir ilişkisi olmayan açıklaması, devletimize ve güvenlik güçlerimizle ortaya konulan tüm mücadeleye iftiradır, bühtandır. Aynı zamanda devletimizi zafiyete uğratmaya da matuftur. Sistemimizin önemli kurumlarından birisi olan Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanlığı sorumluluğu ile de asla bağdaşmamaktadır. İstihbarat birimlerimiz yılda 4 ayrı birim tarafından en az 4 kez denetlenmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin ve ailesinin dinlendiği ya da takip edildiği yönünde bir şüphesi var ise, adresi basın yayın organları değil Cumhuriyet Başsavcılıkları olmalıdır. Savcılara yapılacak suç duyurusu karşısında atılacak tüm adımlara hazırız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, devletin, güvenlik güçlerimizin ve özellikle başarılı operasyonlara imza atan istihbarat birimlerimizin güvenini zedelemeye ve itibarını sarsmaya yönelik bu hayal ürünü açıklamalarını kınıyor, kendisini gerçek dışı iddiaları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz."