Son Anket Sonuçları (İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya-Adana-Bursa-Aydın-Hatay-Denizli-Mersin)

Son dakika haberi: Avrasya ve ORC Araştırma şirketleri, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimleri için yaptığı anket sonuçlarını açıkladı.

Son Anket Sonuçları (İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya-Adana-Bursa-Aydın-Hatay-Denizli-Mersin)

İki şirketin seçim anketi sonucu.

31 Mart yerel seçimleri için geir sayım devam ederken vatandaşların en çok merak ettiği konu anket sonuçları oldu. Araştırma şirketleri ise yerel seçimler için harekete geçti ve seçimlere 22 gün kala son anket sonuçlarını kamuoyuna açıkladı.

ERDOĞAN ve KILIÇDAROĞLU GÜVENMİYORUM DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan , geçtiğimiz gün katıldığı canlı yayında anket sonuçlarına güvenmediğini ifade etmişti. Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu da anketlere güvenmediğini söyledi. 

AVRASYA ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN SONUÇLARI

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 10 ilde anket yapıldığı ve yapılan ankette CHP-İYİ Parti ittifakının üstünlüğünün olduğuna yer verildi. Yapılan ankete göre İstanbul ve Ankara dahil 9 ilde Millet İttifakının ipi göğüslediği görülürken Bursa 'da Cumhur ittifakının önde olduğu belirtildi. 

İşte Avraya Araştırma Şirketi tarafından yapılan ve Euronews' te yer alan anketin sonucu:

İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli ve Adana’da gibi illerde sonuçlar dikkat çekerken Özkiraz, "Araştırmaların hata payı 1,95 ile 2,5 arasında değişiklik göstermektedir. 28 Mart tarihinde tüm iller ile ilgili araştırma sonuçlarını bu sayfadan paylaşacağız" şeklinde belirtti.

ORC ANKET SONUCU

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimini en yakın bilen ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan anketin sonuçları ise şu şekilde;

İstanbul'da Binali Yıldırım

Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı 50,9, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun ise yüzde 46,6 olarak açıklandı. Diğer adaylara ise yüzde 2,5 oy çıktı.

Yıldırım ile İmamoğlu'nun arasında 4 puan fark bulunuyor.

İzmir'de Tunç Soyer 13 puan farkla önde

İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer, AK Parti'nin Adayı Nihat Zeybekçi'nin 13 puan önünde yer alıyor. Oy oranları yüzde 55,6 Soyer, yüzde 42,1 Zeybekçi olarak açıklandı.

Ankete göre İzmir'deki seçmenlerin yüzde 2,3'ü ise diğer adaylara oy verecek.

Seçim süreci ve anketlerden haberdar olmak TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN