Saadet Partisi'nden Dikkat Çeken KHK'lılar Açıklaması

SP Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, bir son dakika açıklaması yaptı ve KHK’lılar ile ilgili partisinin somut çözüm önerileri ve atılması gereken adımları belirtti.

Saadet Partisi'nden Dikkat Çeken KHK'lılar Açıklaması

Saadet Partisi 'nden KHK açıklaması.

Balgat Eğitim Merkezi ’nde bir basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, KHK 'lılarla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Aydın, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey adalet ve hukuktur." diyerek "KHK mağdurlarının problemlerini çözmek gerekiyor. Beraat ve takipsizlik kararı almış 20 binden fazla kişinin işine iade edilmesi gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Açıklamasına, "KHK, Ergenekon gibi davalarda alınan yanlış kararlar ülke ekonomisine de büyük etkisi oldu. Maalesef şimdi devletimiz tıkır tıkır tazminat ödüyor." şeklinde başlayan Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"15 Temmuz'un 3.yıl dönümünü geride bırakmak üzereyiz ama KHK'lıların yaşadığı sorunlar hala çözülemiyor. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz şey adalet ve hukuktur. Ne halleri varsa görsünler bunlara müstehaktır anlayışıyla bir yere varılmaz. Hukuk devletinde böyle bir şey kabul edilemez. Samimiyetle, başta mağdurlar olmak üzere, herkesi ve her kesimi KHK mağdurlarının problemlerini çözmek gerekmektedir. Beraat ve takipsizlik kararı almış 20 binden fazla kişinin işine iade edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Askeri okullar ve polis akademilerinde öğrenci olanlardan mağdur durumuna düşünlerin mağduriyetleri tespit edilerek biran önce giderilmelidir. Hukuka hürmetin esas olduğu bir yeni başlangıç için devlet millet el ele verelim."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA