Muharrem İnce'den Kurultay İçin İmza Açıklaması

Muharrem İnce, topladığı imzalarla ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İmzaları notere sunduklarını söyleyen İnce'nin açıklamasının devamı haberimizde.

Muharrem İnce'den Kurultay İçin İmza Açıklaması

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan ve partisinden 6-7 puan daha fazla oy alarak tüm dikkatleri üzerine çeken Muharrem İnce'den kurultay için son dakika açıklaması geldi.

CHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesi için başlatılan imza sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan ve kamuoyunu bilgilendiren Muharrem İnce, notere sunduğu dilekçenin detaylarını da paylaştı. Son günlerin tartışmalı konusu olan ve CHP'de karşılıklı restleşmelerle devam eden imzalarla ilgili İnce, Tuncay Özkan'ın açıklamaları için şu ifadeleri kullandı:

"Tuncay Özkan'ın sözlerine cevap vermeyi gerek görmüyorum' dedi. İmzalar sorulan İnce, 'İmzaların sorumlusu ben değilim."

Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri Liderbahis kullandı:

Koltuğa yapışmayacağımı, Cumhurbaşkanı seçilemezsem 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gideceğimize ilişkin noterde taahhütname verdim. 51 günde yüzde 31 oy aldık. Bunu 500 günde yapmak lazım, daha uzun bir sürede yapmak lazım, örgütü hazırlamak lazım. Önümüzdeki dönemde genel başkan olursam, üyelerin önüne sandık koyacağımı, sivil toplum örgütlerinin oy kullanacağını, baroların, odaların, CHP'nin adayını destekleyecek başka siyasi parti üyelerinin oy kullanacağı bir ön seçimde adayın belirlenmesi, kendim de aday adayı olacağım bunu da taahhüt ediyorum. Bunu imzaladım, koltuk derdinde değilim, Türkiye derdindeyim. Uzun süreli bir hazırlıkla bunun başarılabileceğine inanıyorum. Seçime 50 gün kalınca gel adayım ol denince denmiyor.

Kurultay için son gün geldi. İmzalar notere sunulduktan sonra genel merkeze teslim edilcek ve yeterli imza toplanmışsa olağanüstü kurultaya gidilecek.

Kamubulteni.com  | Ankara