Merkez Bankası Başkanı Neden Görevden Alındı? Ali Babacan'dan Açıklama

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir son dakika açıklamasında bulundu. Babacan açıklamasında Merkez Bankası Başkanının görevden alınması meselesine değindi.

Merkez Bankası Başkanı Neden Görevden Alındı? Ali Babacan'dan Açıklama

Ali Babacan'dan Merkez Bankası açıklaması.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan son dakika açıklaması geldi. Partisinin 1. Olağan Mardin İl Kongresine katılan Babacan, burada Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasına değindi. Ekonomide kötü tablonun bir bürokrata yıkılmak istendiğini, aslında bunun tüm sorumlusunun ekonomi yönetimi olduğunu söyleyen Babacak şunları söyledi:

"Gece yarısı tek imzalı operasyonla Merkez Bankası Başkanı görevden alındı ve yeni isim atandı. Ekonomideki esas sorun, liyakatı ortadan atan partili Cumhurbaşkanı sistemi. Ortak aklı kaldırırsanız, kurumları dışarı bırakırsanız, her şeyi ben yaparım derseniz böyle kötüye gider. Şu andaki yönetim sistemi değişmedikçe, bizi yöneten bu zihniyet değişmedikçe sorunlar çözülmez."

"ÖNCEKİ BAŞKAN SÖZ DİNLEMİYOR DEYİP DEĞİŞTİRDİLER"

"Bir önceki Merkez Bankası Başkanı laf dinlemiyor deyip değiştirdiler. Sözünü dinleyecek başkan getirdiler. Sonra yine kur yükseldi. Ben görevdeyken ülkenin  53 milyar olan faiz ödemesi vardı şimdi 170 milyar. Bütçe açığı 23 milyardı bütçe açığı şimdi 200 milyardan fazla."

"KÖTÜ TABLOYU BİR BÜROKRATA YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

"Bütün bu kötü tabloyu bir kişiye yüklemeye çalışıyorlar. Tüm ekonomi yönetimi bu kötü tablonun sorumluluğundan kurtulamaz. Hükümet ülkeyi bu hale düşürdü. Bir bürokratı görevden alarak tüm sorumluluğu ona yıkamazsınız. Bu millet saf değil."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA