Mahkumlara Af Yasasında Son Dakika Gelişmesi: Erdoğan Açıkladı ve Talimat Verdi

Son dakika haberi: Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın talimat verdiği ve 2 suçun kapsam dışına alınması için çalışmaların başladığı bildirildi.

Mahkumlara Af Yasasında Son Dakika Gelişmesi: Erdoğan Açıkladı ve Talimat Verdi

Mahkumlara af olarak bilinen infaz düzenlemesi hakkında flaş gelişme.

Son olarak geçtiğimiz gün muhalefet ile görüşmeler sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunulan infaz düzenlemesi için kamuoyunda tepkiler olmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da infaz düzenlemesi kapsamı hakkında rahatsızlıklarını dile getirmiş ve kapsamın yeniden değerlendirilmesini istemişti. 

Kapsamı hakkında kamuoyundan gelen tepkiler ve Erdoğan 'ın önerileri sornası düzenlemede başa dönüldüğü bildirildi.

Korona nedeniyle cezaevlerinden tahliyelerin bir an önce başlaması için çalışmaların hızlandırıldığı bildirilirken , daha önce ceza indirimi kapsamına alınmayacağı bildirilen cinsel istismar ile uyuşturucunun kapsama gireceğinin açıklanması , kamuoyunda tepkilere neden oldu.

AK Parti ile muhalefet partileri arasında yapılan toplantı sonrası yapılan açıklamada, uyuşturucu ve cinsel suçlara indirim gündeme gelmiş ve tartışmalar çıkmıştı. Bu toplantı sonrası düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cinsel istismar ve uyuşturucunun kapsama alınmasına karşı çıktı ve  "Kesinlikle bu suçlar da kapsam dışı bırakılsın. Vicdanları kanatacak adım atmayın. Kamuoyunda oluşan bu yöndeki yanlış algıyı da düzeltin"  dedi.

YENİDEN ÇALIŞMA BAŞLADI

Erdoğan 'ın bu şiddetli çıkışından sonra AK Partili kurmaylar , infaz düzenlemesi üzerinde yeniden çalışmaya başladı. Konu ile ilgili bilgi veren AK Partili isimler şu ifadeleri kullandı:

"Büyük ihtimalle başa dönüyoruz. Yani altı suçu kapsam dışında bırakacak şekilde, muhalefetle yeniden görüşmeyi planlıyoruz. Belki uyuşturucu suçlarında bu işin ticaretini yapanları kapsam dışı tutacak şekilde bazı cezaların infazında indirim olabilir. Ama buna da muhalefetle yapılacak görüşmelerden sonra karar verilecek"

TAHLİYELER

AK Partili isimler, altı suçun tamamen kapsam dışı bırakılması durumunda tahliye sayısının az olacağını söyledi. 

AK Parti 'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"2016'daki KHK ile zaten bazı cezaların infazı 1/2'ye indirilmişti. Bundan o dönemde yararlananlar şimdi yeni yapılacak düzenlemeden faydalanamayacak. Sadece 2016 yılından sonra işlenen suçların cezalarına ilişkin infaz indirimi söz konusu olacak. Ama bir kereye mahsus üç yıllık bir denetimli serbestlik öngörülüyor. 2016 yılından önce suç işleyenlerden, varsa şartları tutan sadece bu üç yıllık süreden yararlanabilecek. Bu durumda, cezaevlerinden yapılacak tahliyeler de istenen seviyeye ulaşmayacak. Amaç da hasıl olmayacak. Çünkü cezaevlerindeki nüfusun büyük bölümü kapsam dışı bırakılan suçlarla ilgili hükümlü ve tutuklulardan oluşuyor. Cumhurbaşkanı altı suçla ilgili taviz vermek istemiyor. Buna göre büyük ihtimalle en başta hazırlanan taslağa döneceğiz. Yani altı suç hariç diğer suçların cezalarının infazı 1/2'ye düşecek. Aldığı cezanın yarısını cezaevinde geçiren hükümlünün tahliyesi gündeme gelecek. Ama bu tahliye de tamamen 'iyi hal' şartına bağlı olacak."

6 SUÇ HANGİSİ?

Af kapsamında tartışmalara neden olan 6 suç şu şekilde:

Terör,

Mükerrer suçlar,

Cinsel istismar,

Uyuşturucu,

Kasten adam öldürme

Organize suçlar

Peki sizce af kapsamı ne olmalı? 6 suçtan hangileri kapsama alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

AF HABERLERİNDEN , SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN