Mahkumlar İçin İnfaz Düzenlemesi Görüşmesi TBMM Genel Kurul'da Başladı (Af Geliyor)

Son dakika haberi: Mahkumlara af olarak bilinen infaz yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi 'ne geldi. Meclis Genel Kurulu 'na gelen teklifin görüşmeleri başladı.

Mahkumlar İçin İnfaz Düzenlemesi Görüşmesi TBMM Genel Kurul'da Başladı (Af Geliyor)

Son dakika : TBMM 'de af görüşmeleri başladı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi toplantı. Toplanan Meclisin ilk gündemi , mahkumlara af olarak kamuoyunda bilinen infaz düzenlemesi oldu.  Genel Kurul saat 15.00 'da toplandı ve ilk olarak gündem dışı konuşmalar için Milletvekillerine söz verildi. 

Gündem dışı konuşmaların ardından geçtiğimiz hafta Adalet Komisyonu 'ndan geçen "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"  gündeme gelecek. 

İNFAZ DÜZENLEMESİ KİMLERİ KAPSIYOR?

Teklifin altında imzası olan AK Partili Cahit Özkan , infaz yasasının kapsamı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme, kadına karşı şiddet ve terör suçları, kapsamın dışına çıkarılmıştır.

Çıkar amaçlı suç örgütü kuran ve yönetenlerle ilgili cezaların taban ve tavan oranını 2 yıl artırıyoruz. 

2 yıllık denetimli serbestlik sürecini 3 yıla çıkarıyoruz.  

Terör suçları, cinsel suçlar, uyuşturucu madde ticaret suçu, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı şiddet suçu hariç olmak üzere, diğer suçlar bakımından kalıcı infaz oranı 1/2 olarak düzenlenmiştir.

Denetimli serbestlik kriterleri değiştirilerek herkese maktu bir yıl uygulama yerine ceza adaletini sağlamak amacıyla hükmolunan ceza ile orantılı bir uygulama öngörülmektedir. 2 yıllık denetimli serbestlik sürecini 3 yıla çıkarıyoruz. 

65 yaşını doldurmuş yaşlılar, 0-6 yaş arası çocuğu bulunan kadınlar ve adli tıp raporu çerçevesinde kendisine bakamayacak durumda olan hastaların belirli şartlarla konuttan infazını mümkün hale getiriyoruz.

Geçici ve kalıcı infaz düzenlemeleri kapsamında 45 bin kişi bu düzenlemeden yararlanıyor. Salgın hastalık nedeniyle bu süreçten yararlanacaklarla birlikte bu rakam 90 bine ulaşıyor. "

Teklifin altında imzası olan bir diğer isim MHP'li Muhammed Levent Bülbül ise şunları söyledi:

Kamuoyu tarafından İnfaz Paketi olarak bilinen kanun teklifi 31 Mart 2020 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi imzasıyla Meclis’e sunulmuştur.

GELİŞMELERDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN