İYİ Parti'den Flaş Yerel Seçim Açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan 'dan yerel seçimlerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkkan CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

İYİ Parti'den Flaş Yerel Seçim Açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'dan yerel seçimlerde ittifak açıklaması geldi. Türkkan açıklamasında, "İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 'nda İYİ Parti tarafından düzenlenen basın toplantısına katılan ve bu toplantıda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP'den geldiğini söyledi.

CHP 'NİN OYLARI HDP 'YE GİTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi 'nin büyük bir kısmının HDP 'ye oy Kalebet verdiğini söyleyen Türkkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığımız bütün çalışmalarda en az oyu CHP'den aldık. Biz Muharrem İnce'nin asla ikinci tura seçilemeyeceğini ortaya koymuştuk. Türkiye'de solun gerçekten oy oranı belli. Bu durum 1944'ten beri devam ediyor. Bunu anlatamadık. 'HDP barajı geçsin' diye CHP seçmeninin oyları HDP'ye gitti. CHP ile ittifak çok istediğimiz bir şey değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler. Biz onları ne grubumuza aldık ne de görev verdik. Demokrasinin arızasını giderdiler. O da bir siyasi partinin üzerine düşen bir vazifedir. İttifakımız bundan sonra bir kişi ile olacak; o da milletle. Onun dışında ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır."

Kamubulteni.com  | Ankara