İstanbul ve Ankara'da Yapılan En Son Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

Son dakika haberi: Ankara ve İstanbul seçim anketleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. M AK Genel Müdürü tarafından yapılan açıklamada , anketlerde son duruma yer verildi.

İstanbul ve Ankara'da Yapılan En Son Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

MAK'tan İstanbul ve Ankara seçim anketi açıklaması.

RS FM 'de yayınlanan  ve Yavuz Oğhan 'ın sunduğu Bidebunudinle programına konuk olan MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, seçim anketlerinde son durumu aktardı. 

ANKARA'DA SON DURUM

Mehmet Ali Kulat, yaptığı açıklamada, Ankara için değerlendirmede bulundu ve "Her fark kapanabilir ama şu anda matematiksel veriler açısından baktığımızda Mansur Yavaş'ın 3 puan önde çıktığını görüyoruz. Kararsızlar dağıtılınca bu 4-5 puanı bulabilir" ifadelerini kullandı.

SAHTE SENET

Millet ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' kampanyası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yavaş için seçimlere girememe ihtimali sözlerini değerlendiren Kulat şu ifadeleri kullandı:

"Seçilme hakkını bize hukuk tanıyor. Böyle sert bir dil kullanmak yerine doğru olan seçimi projeler üzerinden yürütmek. Seçilen kişi başarılı olursa devam eder, başarısız olursa biz daha sora bir başkasını tercih ederiz."

VATANDAŞ SERT DİLDEN HOŞLANMIYOR

Sahada yaptıkları araştırmalarda , siyaseteki sert dilden vatandaşların hoşlanmadığını söyleyen Kulat şu ifadeleri kullandı: 

"Siyasi partiler olabildiği kadar kendi saflarını sıklaştırmaya çalışıyorlar. Konuyu genel seçim havasında geçirmek daha işlerine geliyor."

İSTANBUL 'DA SON DURUM

Cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırım ile Millet ittifakının adayı Ekram İmamoğlu arasındaki farkın ilk başta 15 puan olduğunu aktaran Kulat, "Bu seçimin daha sonraki yıllardaki en önemli yansıması Türk siyasetine Ekrem İmamoğlu'nu kazandırması oldu. İmamoğlu farkı 5 puana kadar düşürdü. Bu büyük bir başarı" ifadelerini kullandı.

EKONOMİ ETKİLİ

AK Parti'nin Kürtlerle ilgili söyleminin ve kullanılan ağır ifadelerin HDP'li seçmeni AK Parti'nin içinde olduğu ittifaktan uzaklaştırdığını söyleyerek açıklamasını sürdüren  MAK Araştırma Genel Müdürü, ekonominin de önemli düzeyde belirleyici olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Eskiden bu yana ekonomi hep seçmenin oyunda etkilidir. Ama bu kez çok fazla derecede dokunan bir kriz yaşanıyor. İlk defa tencereye ciddi bir dokunma söz konusu olmaya başladı. Vatandaş kendisine düşeni çok fazla yapamadığını düşünerek iktidara bir ders verme havası içerisinde hareket ediyor. Düşen trend, ağırlıklı olarak AK Parti'den düşüyor"

CUMHUR İTTİFAKININ GENEL OYU

Kulat, değerlendirmesini sonlandırırken, Cumhur İttifakı'nın genel oyuna ilişkin de yorumda bulundu. Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin yüzde 60'a varan oyunun düşüşte olduğunu ileri süren Kulat, "Cumhur İttifakı'nın toplam oyu yüzde 48 seviyesine kadar düştü" dedi.

Kamubulteni.com  |  Ankara