Isparta'nın Yeni Valisi Ömer Seymenoğlu Kimdir , Aslen Nereli?

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Ömer Seymenoğlu, bugün yayımlanan Valiler kararnamesi ile Isparta Valiliği görevine atandı.

Isparta'nın Yeni Valisi Ömer Seymenoğlu Kimdir , Aslen Nereli?

Ömer Seymenoğlu Isparta Valisi oldu.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan KHK ile Isparta Valisi görevine Ömer Seymenoğlu 'nun atamasının yapıldığına yer verildi.

ÖMER SEYMENOĞLU KİMDİR?

Ömer Seymenoğlu 20 Mayıs 1965 'de Trabzon 'un Sürmene İlçesi ’nde dünyaya geldi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurullu tarafından Seymenoğlu 'nun özgeçmişi şu şekilde verildi:

İlk, orta ve lise eğitimini Sürmene’de tamamladıktan sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. “Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı ve İl Özel İdarelerine Yansımaları” konulu teziyle yüksek lisans yaptı. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü yayınları arasında “Türk Kamu Yönetiminde Teftiş ve İç Denetim” adıyla 2013 yılında yayımlanan kitabın yazarları arasındadır. 1 yıl süreyle İngiltere’de 6 ay süreyle Amerika Birleşik Devletlerinde yabancı dil, işletme ve yüksek yöneticilik konularında eğitim aldı.

27 Haziran 1988 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği hizmetine başladı. Gaziantep Kaymakam Adayı, Sürmene ilçesi Kaymakam Refiki, Çerkeş ve Ardeşen ilçeleri Kaymakam Vekili, Çeltikçi, Kangal, Çıldır ve Fındıklı İlçeleri Kaymakamı olarak görev yaptı.

18 Mayıs 2000 tarihinde Mülkiye Müfettişliğine, 22 Aralık 2000 tarihinde Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

14 Nisan 2015 tarihinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

10 Eylül 2016 tarihinden itibaren Başkan Vekili olarak görev yapmakta iken 20 Haziran 2017 tarihinde Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı olarak atanmıştır. Seymenoğlu bugün Isparta Valiliğine alındı.

Kamubulteni.com  |  Ankara