Erdoğan'dan Mahkumlara Af ve Yerel Seçimde İttifak Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan mahkumlara af ve yerel seçimlerde ittifak ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Erdoğan'dan Mahkumlara Af ve Yerel Seçimde İttifak Açıklaması

ABD'den Almanya 'a geçmeden basın mensupları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerde ittifak ve mahkumlara af ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve dünya gündemi ile ilgili konuları değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin af teklifine nasıl baktığı yönünde gelen soruya, nihai kararlarını inceleme ve toplantılar sonrası vereceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bana bir rapor ulaşmış değil. Gerek anayasa gerek adalet komisyonundaki arkadaşlarımızla, ayrıca onların dışında ekip oluşturulsun, çalışma yapılsın' dedim. Devlete karşı işlenen suçları devletin af yetkisi vardır. Şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. Bu temel ilkemiz. Dönünce göreceğiz. Konuşur, inceler, ona göre nihai kararımızı veririz."

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK

Yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi ile yapılacak ittifaka da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konudaki görüşmeler genişletilebilir. Oradan çıkacak neticeleri, biz de Bahçeli'yle bir araya gelmek suretiyle değerlendirebiliriz. Ama piyasada konuşulan şeyler siyasette olacak şeyler değil. Her siyasi partinin ilkeleri vardır. AK Parti şu anda bir numaralı parti Türkiye'de gerek milletvekili sayısı gerek oyuyla konumu yeri belli olan bir siyasi parti. Son seçimlerde birinci olduğumuz yerde aday çıkarmamayı nasıl anlatırım tabanıma? Seçmen tabanı küserse toparlayamazsınız. Devlet Bahçeli'nin İstanbul için aday göstermeme açıklamasını nezaket olarak değerlendiriyorum."

Kamubulteni.com  | Ankara