Çok Sayıda Kişi İsteği Dışında Parti Üyesi Yapıldı: İşte e Devlet Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama ve İptal Etme Ekranı

Son dakika haberi: Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan ve bize mesaj atan birçok kişi, kendi isteği dışında siyasi parti üyesi yapıldığını söyledi.

Çok Sayıda Kişi İsteği Dışında Parti Üyesi Yapıldı: İşte e Devlet Siyasi Parti Üyeliği Sorgulama ve İptal Etme Ekranı

Binlerce kişi siyasi partilere üye yapıldı.

e Devlet kapısından sorgulayın. İsteğiniz dışında siyasi partiye üye yapılmış olabilirsiniz. Kamubulteni.com'a çokça mesaj atan bazı vatandaşlar, istekleri dışında siyasi partilere üye yapıldıklarını söyledi. Daha öcne bir siyasi partiye üyelik başvurusu yapmadığını, üyelik kaydı yapmadığını söyleyen vatandaşlar, bu durumun neden oluştuğunu araştırmaya başladı.

Bu konuda henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak kısa sürede bu konuya açıklık getirilmesi bekleniyor.

E DEVLET'TEN SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bunu duyan vatandaşlar, e Devlet kapısı üzerinden siyasi parti üyeliği sorgulamasının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. e Devlet kapısı üzerinden yapılan siyasi parti üyeliği başvurusu, sorgulaması ve iptali sadece vatandaşların isteği üzerine yapılıyor. E Devlet üzerinden siyasi parti üyeliği sorgulaması yapmak, bir partiye üye  olup olmadığınızı öğrenmek için aşağıdaki linke gitmeniz gerekmektedir:

https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-siyasi-parti-uyeligi-sorgula

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın ve açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRUL  butonuna tıklayın kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra siyasi parti üyeliğiniz olup olmadığınız karşınıza çıkacak.

Parti üyeliği iptal başvurusu da e devlet kapısından yapılıyor.

https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-siyasi-parti-uyeligi-iptal-basvurusu

Sayfasından üyelik iptal başvurusu yapabilirsiniz.