Ali Babacan'ın Yeni Partisi Ne Zaman Kurulacak? Tarih ve Partiye Katılacak 2 Milletvekili Açıklandı

Son dakika haberi: Ali Babacan 'ın kuracağı yeni partinin tarihi açıklandı. Partide 2 milletvekilinin yer alacağı bildirildi.

Ali Babacan'ın Yeni Partisi Ne Zaman Kurulacak? Tarih ve Partiye Katılacak 2 Milletvekili Açıklandı

Babacan 'ın partisinin kuruluş tarihi açıklandı.

AK Parti 'den istifa eden ve yeni parti hazırlıklarına başlayan Ali Babacan, partiyi 2019 yılı sonunda kuracaktı. Ancak partinin kuruluşu art arda ertelendi. Toplamda 6 defa ertelenen yeni parti açılışı için bir tarih daha açıklandı. Açıklamada Ali Babacan 'ın yeni partisi 9-10 Mart 2020 günlerinde açacak ve parti tabelasını asacak. 

Yeni parti TBMM 'ye 11 'inci parti olarak girecek. 

2-3 MART DENİLİYORDU

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada yeni partinin 2-3 Mart günlerinde kurulacağı bildirilmişti. Ancak çalışmaların o tarihe yetişmeyeceği , bu nedenle partinin 9-10 Mart 2020 tarihinde açılacağı bildirildi. 

BİR OTELDE YAPILACAK

Açıklamada yeni partinin açılış toplantısının 1000-1500 kişi ile bir otelde yapılacağına yer verildi. 

ABDULLAH GÜL TOPLANTIDA OLMAYACAK

11 'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün , desteklediği yeni partinin açılış toplantısında olmasının beklenmediği bildirildi. 

İKİ MİLLETVEKİLİ OLACAK

Açıklamada yeni partinin kurulması ile iki milletvekilinin bu partiye gireceği bildirildi. 

MHP 'den istifa eden Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'nın Babacan ile beraber hareket ettiği ve yeni kurulacak partide yer alacağı bildirilirken AK Parti 'den istifa eden İstanbul Bağımsız Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun da Babacan'ın partisinde olacağı belirtiliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA