AK Parti'den Yerel Seçim Oy Oranı Hakkında Açıklama

AK Parti 'den yerel seçimler hakkında son dakika açıklaması geldi. Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada yerel seçim çalışmalarına değindi ve AK Parti'nin oy oranı hakkında bilgi verdi.

AK Parti'den Yerel Seçim Oy Oranı Hakkında Açıklama

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Eski Çevre Bakanı olan Mehmet Özhaseki , yerel seçimlerde AK Parti 'nin oy oranına ilişkin bilgileri de paylaştı. Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

"Biz AK Parti olarak çok hızlı davranan bir partiyiz. Özeleştirimizi yaptık, yol haritamızı belirledik. Zamanında yapılan ideolojik belediyeciliği bir kenara bırakarak hizmet belediyeciliği yaptık. Neredeyse tüm partiler belediyeleri almışlardı, ama sonra bu kendi sonlarını hazırladılar. Belediyecilik çok zor.

Seçimlerde yüzde 49'a kadar gelmiş bir partiyiz, yüzde 6 nereye gitti. Bunu konuşuyoruz. Vatandaşın bize kızgınlığı varsa araştırıyoruz. Biz bundan ders almazsak öbür seçimlerde perişan oluruz. Biz kendi içimizde dersimizi iyi çalışıyoruz."

Yerel yönetimlere birifing verdiklerini söyleyerek  açıklamasını sürdüren Özhaseki, "Bütün çalışmaları sistematik şekilde sunum yaptık. Kabul de gördü. Bu çalışmaları devam ettireceğiz. Biz 30 büyükşehirden 18'inde varız. 51 il içerisinde de 30 vilayette varız. 48 vilayette AK Partili belediyeler var. 2018 seçimlerinde de belediye seçim çevresinde 60 vilayette Matbet birinciyiz. 6-7 ilde de kıl payı ikinci partiyiz. Bu bir tespit." dedi. 

ADAY BELİRLEME NASIL OLACAK?

Sayın Cumhurbaşkanımız belediyecilikten geldiği için gözü hep belediye hizmetlerindedir. Her bir konuda beyefendinin de bir haberi vardır. Belediye başkanı adayının insani özelliklerin çok ön planda olduğunu söylemeliyim. Gönül seferberliği, insani ilişkiler... İkincisi bir de çalışma istiyor bu iş. Yönetim kabiliyeti var mı ona bakacağız. Para, insan, algı, mekan yönetimini biliyor mu ona bakacağız. O belediyeden olmasına dikkat edeceğiz. Alternatif adaylar her zaman olacak.

AK PARTİ'NİN OYU

Anketler normal gözüküyor. İlk girdiğimiz seçimlerde yüzde 33-34 seviyelerinde oyumuz vardı. AK Parti yüzde 40 ile 50 bandına oturmuş bir parti. Biz Türkiye'nin partisiyiz, her ilde varız. Belediyecilik tecrübemiz var. Merkezi hükümetle işbirliğinde olmanın avantajını herkes değerlendiriyordur.

Kıl payı olan yerlerle ilgili özel çalışmalar yapacağız. Şehrin resmini çekmek bizim için önemli. Oraya yorum çok katmayacağız. Ne istiyor, ne bekliyor, seçmen tercihleri nelerdir bunları biz anketlerle çözüyoruz. O şehrin sevdiği insanları biz bulacağız, başka çaremiz yok.

SEÇİMLER ERKENE ALINACAK MI?

Seçimlerin öne alınması gibi bir şey bizim gündemimizde yok. Ama bu tarih uygun değil. Bu tarih bize göre yanlış. Seçimler geçtikten sonra konuşulabilir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA