Süleyman Soylu'dan POMEM 10 Bin Polis Alımı Açıklaması Geldi

POMEM 10 bin polis alımı açıklaması geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 26. dönem POMEM ile 10 bin polis alımı hakkında tarih bilgisi verdi.

Süleyman Soylu'dan POMEM 10 Bin Polis Alımı Açıklaması Geldi

Süleyman Soylu 'dan POMEM 10 bin polis alımı açıklaması geldi.

Önceki akşam canlı yayında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Barış Pınarı Harekatı 'na değinirken POMEM polis alımları hakkında da konuştı. 

Harekat hakkında konuşan Bakan Soylu, "Bize harekat başladığı andan itibaren aşiretlerden bilgiler geliyor. 'Sizinle beraberiz' diyorlar. Burada Türkiye uzun zamandır ilk kez bu fırsatı ele geçirdi. Biz PKK terör örgütü ile büyüdük. Bizden sonraki nesiller de mi bununla yaşayacak. Bu harekatın temel hedefi ilk olarak Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Bu harekatın temel hedefi, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ve bizim etrafımızdaki sınırlarımızın ve coğrafyamızın karşı karşıya kaldığı terörü tasfiye etmektir. Biz kasti hiçbir şey yapmıyoruz. Dünyada hiçbir ülke bizim gibi kaçak göçle mücadele edemez. Kendi ülkesindeki insanlara da bu kadar iyi davranamaz. 400 bin kaçak göçmen yakalamışız şu ana kadar. Kimseye kıyak olsun diye yapılan bir harekat değil bu." dedi.

TÜRKİYE GÖZÜNÜ KARARTTI

"Harekata Amerika izin vermese yapmayacak mıydık?" sorusuna Bakan Soylu şu şekilde cevap verdi:

"Türkiye bu iş için gözünü kararttı. Türkiye bunu yapmak zorunda. Eğer bunu yapmazsak bizden sonra gelecek nesiller buradan daha büyük bir belayla karşı karşıya kalacak. Dün daha PKK terör örgütü içimizdeydi. Bugün tam da alt koridorumuzda devlet kurmak istiyorlar. Toprağı belli. Uluslararası toplumun bir kısmı, müttefiklerimiz tarafından destekleniyor. 'PKK' dediler tutmadı. 'PYD' dediler tutmadı. 'SDG' dediler. Her gün yeni bir kılıf, yeni bir elbise buna giydirmeye çalışıyorlar. Bunun en önemli ayağı, stratejik ayağı belki çok bağlamında bulmayacaksınız ama Fırat Kalkanı bölgesine girmekle başladı. Çok stratejik ve çok doğru bir adım. Tarih kitaplarında savaşlarımızı ve attığımız adımları okuyoruz ya bunu okurken Fırat Kalkanı Harekatı'nı tam da böyle görecekler. Hem devlet, tarih ve coğrafya aklıyla hareket etti ve iyi bir şuurla oraya girdi, uluslararası meşruiyetini aldı hem de ardından oradaki terör koridorunun önemli bir bölümüne..." 

POLİS ALIMINDA RENK KÖRLÜĞÜ

Polis alımında kısmi renk körlüğüne değinen Bakan Soylu, "Bana gittiğim her yerde bununla ilgili dosya verdiler. 'Bunu kaldırın' dediler. Bu konuda özel ve hassas bir şekilde çalışacağım. Yurt dışıyla karşılaştırmalarını da yapacağım. Yaklaşık 5-6 üniversiteyle bir araya geldik, bir sonuca da vardık ama burada bunu açıklamayayım. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız." dedi.

POMEM POLİS ALIMI

10 bin POEM polis alımı için Eylül ayında ilan sözü verdiğini , ancak sürecin biraz uzadığını söyleyen Bakan Soylu , birkaç ay içinde 26. dönem POMEM ile polis alımı ilanına çıkacaklarını söyledi.

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

POMEM'i bekleyenlerle bilgi alış verişi için >> TIKLA KATIL

POMEM POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN