POMEM-PMYO-PAEM... Polis Alımında Resmi Açıklama Geldi 2020

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada polsi alımlarına değindi ve POMEM, PMYO, PAEM eğitim süreçlerine , alım süreçlerine değindi. İşte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklaması.

POMEM-PMYO-PAEM... Polis Alımında Resmi Açıklama Geldi 2020

Süleyman Soylu'dan POMEM ve PMYO açıklaması.

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Afet Kriminal İnceleme (AKİ) Temel Eğitim Kursu Açılış Programı 'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamasında polis alımları meselesine de değindi ve POMEM ile PMYO'daki eğitim süresi, alım süreçleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için  TIKLAYIN

EĞİTİM SÜRESİ

Bakan Soylu, yaptığı açıklamasında polis alımlarındaki eğitim sürelerine değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Bizde şuan polislikte eğitim süresmiz, şu anda Polis Meslek Yüksek Okullarımızda 20 ay, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) 8 ay."

15 Temmuz sonrası polis sayısının oldukça azalması sonrası polislik eğitimleri düşmüş ve POMEM eğitim süresi 4 aya kadar çekilmişti. Ancak daha sonra eğitim süresi 6 aya çıkarılmıştı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada eğitim süresinin yeniden 8 aya çıkarıldığını söyledi.

POLİS ALIMI SÜREÇLERİ

EGM'ye yapılan polis alımı süreçleri hakkında da bilgi veren Bakan Soylu şunları söyledi:

"Ve polis alım sürecimizde yazılı sınav ön sağlık, fiziki yeterlilik ve sözlü mülarak olarak 4 aşamada gerçekleşiyor. "

(Not: Yazılı sınavdan kasıt KPSS ve YKS.)

PAEM

Bakan Soylu , komiser yardımcısı alımında ise adayların 10 ile 12 ay arasında eğitim aldığını söyledi.

ÇAĞI YAKALADIK

Bakan Soylu, polis alımında eğitim sürecinde çağı yakalamış durumdayız dedi.

EĞİTİM SÜRECİNDE DÜZENLEME

Bakan Soylu, geçtiğimiz gün bakan yardımcıları emniyet müdürleri ve Polis Akademisi personelleri ile yoğun bir toplantı yaptıklarını, polis alımı eğitimlerinde daha neler yapılabileceğini , uygulama eğitimlerinde yapılabilecek şeyleri değerlendirdik dedi. 

Bakan Soylu "Bu konuda inşallah çatısını çattığımız değerlendirmeyi ortaya koyduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun adımını önümüzdeki günlerde atacağız."

POLİS ALIMI NE ZAMAN?

Polis alımları konusunda henüz bir açıklama gelmedi. PMYO polis alımının Ağustos ayının üçüncü haftasında başlaması bekleniyor. POMEM polis alımının ise KPSS 'den sonraya kalması bekleniyor. 

Polis alımı ilanı geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN