Polis Akademisi PÖH Alımında Adaylara KPSS Şartı Şoku 2019

2019 yılı polis özel harekat alımı ilanı yayınlandı. Yayınlanan ilanda , alımda KPSS şartı isteneceğine yer verildi. KPSS şartı tepkilere neden oldu. İşte detaylar ve PÖH alımında KPSS şartı.

Polis Akademisi PÖH Alımında Adaylara KPSS Şartı Şoku 2019

PÖH alımında adaylara KPSS şoku.

EGM 2019 yılı polis özel harekat alımı duyurusu geldi. Yayınlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından 500 kadın özel harekatçı alımı yapılacağına yer verildi. Ancak ilandaki KPSS şartı adayların tepkisine neden oldu.

KPSS'SİZ 10 BİN ALIMDA HİÇ KADIN ALINMAMIŞTI

OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile 2016 yılında EGM 'ye 10 bin PÖH alımı için kadro ihdası yapılmıştı. Kadro ihdasının ardından 10 bin erkek özel harekatçı alımı yapılmış ve söz konusu alımda KPSS şartı aranmamıştı. 

Bakan Soylu , 'Neden 10 bin alımda kadınlara kontenjan ayrılmadı?' tepkisi sonrası , 10 bin alımda kadın PÖH alamadıklarını , ancak yeni alımda kadın PÖH istihdamı yapacaklarını söyledi.

KPSS ŞARTI VAR

Adaylar KPSS şartı ile özel harekat polisi alımı beklerlen beklenen duyuru önceki gün gece saatlerinde yayınlandı ve lisans için 60, ön lisans ve lise mezunları için 65 KPSS şartı aranacağı bildirildi. 

İşte PÖH alımındaki KPSS şartı :

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lise mezunları için KPSS P94 puan türünden en az (65), önlisans mezunları için KPSS P93 puan türünden en az (65), 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının lisans mezunları için KPSS P3 puan türünden en az (60) puan almış olmak,

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından ise Kamu Personeli Seçme Sınavlarında yukarıda belirlenen puanların en az % 80’ini almış olmak, (lise mezunları için 2018 yılı KPSS P94 puan türünden en az (52), önlisans mezunları için 2018 yılı KPSS P93 puan türünden en az (52), lisans mezunları için 2018 veya 2019 yılı KPSS P3 puan türünden en az (48) puan), (Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

TEPKİLER VAR

On binlerce kadın aday, erkekler arasından 10 bin alım yapıldığında KPSS şartı istenmezken , bu alımda neden KPSS şartı istendiği sorusunu soruyor. 

On binlerce aday KPSS şartının kaldırılması ve kontenjanın arttırılmasını istiyor.

PÖH ADAYLARI BU SAYFADA

PÖH alımına başvuracak diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

PÖH alımı başvurusu 17 Eylül 2019 Salı günü başlayacak. Başvuru ekranı açıldığı anda kamubulteni.com 'da olacak.

KPSS HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİĞİNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK, PÖH BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞI ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN