Polis Akademisi Kadın-Erkek Polis Alımı Puan-Yaş Şartı ve Başvuru Linki

Lise mezunu adaylar arasından kadın-erkek polis alımı yapılıyor. 2500 polis alımı için Polis Akademisi başvuruları almaya devam ediyor. EGM bünyesine yapılan polis memuru alımında detaylar, puan ve yaş şartı ile başvuru ekranı haberimizde.

Polis Akademisi Kadın-Erkek Polis Alımı Puan-Yaş Şartı ve Başvuru Linki

PMYO 2 bin 500 polis alımı başvurusu devam ediyor.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan duyuruda  lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacağına yer verildi. PMYO 'larda 2 yıl eğitim görecek adaylar MYO mezunu olacak ve EGM bünyesinde polis olarak göreve başlayacak.

MEZUNİYET ŞARTI: LİSANS ÖN LİSANS MEZUNLARI DA BAŞVURU YAPABİLİR Mİ?

PMYO başvurusu yapacak adayların lise mezunu olması şartı vardır. Lisans veya ön lisans mezunu olan adaylar da aşağıdaki şartları taşıması durumunda PMYO polis alımına başvuru yapabilmektedir.

ÜNİVERSİTE SINAVI PUAN ŞARTI VAR

PMYO polis alımına başvuru yapacak adayların 2019 yılında yapılan üniversitelere giriş sınavı olan YKS 'ye girmiş olmaları şartı var. YKS 'nin ilk oturumu olan TYT 'ye giren adayların en az 250 ham puan almış olması gerekmektedir. 

Akademi 'den yayımlanan duyuruda TYT puan şartı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için, 2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,000 (yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

YAŞ ŞARTI

PMYO polis alımında yaş şartı geçtiğimiz yıl esnetilmişti. PMYO 'lara girişte adayların yaşında 1 Aralık hesaba alınıyordu. Ancak bu hüküm değişti ve 1 Ocak yapıldı. 

İşte PMYO 'lara başvuruda istenen yaş şartı:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)"

BAŞVURU ÜCRETİNE ZAM

Polis Akademisi , yayımladığı PMYO kılavuzunda 2019 yılı PMYO başvuru ücretinin 130 TL 'ye çıkarıldığını duyurdu. Başvuru ücreti ile ilgili şu uyarılara yer verildi:

İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından Sınav başvuru ücreti olan 130.00 TL (Yüz Otuz Türk Lirası), 05 Ağustos 2019 günü saat 09:00’dan 19 Ağustos 2019 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

UYARI: YALNIZCA HALKBANK ŞUBELERİNDEN, ATM’LERİNDEN VE İNTERNET BANKACILIĞINDAN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRILABİLECEKTİR. (DİĞER BANKALARIN ATM’LERİNDEN, ŞUBELERİNDEN VE İNTERNET BANKACILIĞINDAN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMA İŞLEMİ YAPILMAYACAKTIR.)

UYARI: Adaylardan ŞAHSEN başvuru esnasında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADLARINA T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, 2019 YILI POLİS MESLEK YÜKSEKOKULLARI (PMYO) GİRİŞ SINAVI İÇİN ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmaları ve alınan dekontun şahsen başvuru ve evrak teslimi sırasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

İNTERNETTEN BAŞVURU EKRANI

Polis alımına başvuru yapacak adayların ücreti yatırdıktan sonra aşağıdaki bağlantı üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir. Başvuru linki >>

İNTERNET BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU SONRASI NE OLACAK?

Başvuru sonrası adaylar seçim aşamalarına alınacak. Ön sağlık spor ve sözlü mülakatları geçen adaylar , sıralamaya tabi tutulacak ve ASIL adaylar PMYO 'larda eğitime alınacak. ASL adaylardan gelmeyenlerin yerine YEDEK aday duyuruları gelecek ve yedekler eğitime çağrılacak.

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek POMEM-PÖH PMYO PAEM bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

POLİS ALIMI İLANLARI GELDİĞİNDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN