Polis Akademisi 24. Dönem POMEM Tarihi Netleşiyor (Polis-PÖH Alımı)

Polis Akademisi Başkanlığı 23. dönem POMEM sözlü mülakat tarihlerinin belli olmasının ardından 24. dönem POMEM polis alımı için de tarih netleşmeye başladı. İşte detaylar

Polis Akademisi 24. Dönem POMEM Tarihi Netleşiyor (Polis-PÖH Alımı)

24. dönem POMEM polis alımı.

23. dönem POMEM polis alımı sözlü mülakat tarihleri belli olduktan sonra 24. Dönem POMEM polis alımı için de tarih netleşmeye başladı.

Polis Akademisi Başkanlığı, bu yıl Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 35 bin polis alımı yapacak. Henüz 2019 yılında polis alımı ilanı yayımlanmadı. Bunun nedeni de 23. Dönem POMEM polis alımında sözlü mülakatların yapılmamasıdır.

Kasım ayında tamamlanan spor aşamasının ardından 2 ay geçti ama hala sözlü mülakat tarihleri açıklanmadı. EGM kaynaklarından edinilen bilgilere göre 21 Ocak günü POMEM sözlü mülakatları başlayacak ve Şubat ayının ilk haftasına kadar sözlü mülakatlar devam edecek.

Şubat ayının ilk haftasında sözlü mülakatlar sona erecek ve sonuçların açıklanması beklenecek.

SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22. Dönem POMEM ‘de sözlü mülakat sonuçları , 1 ay sonra açıklanmıştı. 23. Dönemde de sözlü sonuçlarının Mart ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

24. DÖNEM POMEM İLANI NE ZAMAN?

24. dönem POMEM ilanı ise , sözlü mülakat sonuçları açıklandıktan 2-3 hafta sonra gelecek. Mart ayı sonunda gelecek 24. Dönem POMEM duyurusu ile en az 10 bin polis alımı yapılacak.

POLİS MEMURU MU PÖH ALIMI MI YAPILACAK?

Yeni dönem POMEM ‘de alımın polis memuru olarak mı yoksa PÖH olarak mı yapılacağı merak ediliyor. Bu konuda henüz bir açıklama gelmedi.

500 bine yakın kadın ve erkek aday , yeni dönem POMEM alımının özel harekat polisi olarak yapılmasını istiyor.

Yeni POMEM’de esnetilmesini istediğiniz şartları aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer polis adayları ile bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN