PÖH Olma Şansı: Polis Akademisi Polis Alımı Başvurusu Başlıyor (pa.edu.tr PMYO Başvuru)

Lise mezunu 2500 polis alımı başvurusu başlıyor. İlana başvurular pa.edu.tr adresinden yapılacak. Peki başvuru ekranı açıldı mı? Başvurular saat kaçta başlayacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte polis alımı hakkında son bilgiler ve başvuru detayları.

PÖH Olma Şansı: Polis Akademisi Polis Alımı Başvurusu Başlıyor (pa.edu.tr PMYO Başvuru)

PMYO polis alımı başvurusu başlıyor.

2019 yılı PMYO polis alımı başvurusu 5 Ağustos 2019 günü başlıyor. Polis olmak isteyen gençler, başvurularını Polis Akademisi resmi internet sayfası aracılığıyla yapacak. 

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞILIMI

Polis alımında toplam sayı 2500 olarak açıklandı. Bu sayının 250 'sı kadın adaylar arasından, 2 bin 250 'si erkek adaylar arasından yapılacak.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Polis alımı başvurusu için TIKLAYIN

2 YIL OKUL

2500 aday belirlenecek ve Türkiye genelinde bulunan PMYO 'larda eğitime alınacak. 2 yıllık üniversite eğitimi sonrası adaylar , polis memuru olarak mezun olacak ve EGM bünyesinde göreve başlayacak.

SPOR VE SÖZLÜ MÜLAKAT OLACAK

PMYO polis alımına başvuru yapan adaylar , daha sonra seçim aşamalarına çağrılacak. Spor ve sözlüde başarılı olup ASIL listeye giren adaylar kayıt hakkı kazanacak. Okullara süresi içinde kayıt olmayan adayların yerine ise yedek adaylar çağrılacak.

TYT PUANI 250 'YE DÜŞTÜ

PMYO polis alımında TYT baraj puanı 260 'ten 250 'ye düşürüldü. Ham puan olarak 250 ve üstü alan adaylar PMYO polis alımıa başvuru yapabilecek. TYT 'ye giremeyen adaylar başvuramaz.

İLANA BAŞVURACAK KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLA-TAKİP ET

YAŞ ŞARTI

01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğan adaylar PMYO polis alımına başvuru yapabilecek.

BOY ŞARTI

PMYO polis alımında kadınlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

MESLEKTE PÖH OLMA ŞANSI

PMYO polis alımını kazanan ve EGM bünyesinde polis memuru olarak çalışmaya başlayan adaylar , daha sonra meslek içinden yapılacak özel harekat polisi alımlarına başvuru yapabilir ve PÖH olabilir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , yaptığı son açıklamada, polis özel harekat alımı için son kez ilana çıkacaklarını , bundan sonra meslek içinden özel harekatçı alımı yapacaklarını söyledi. 

BAŞVURULAR POLİS AKADEMİSİ 'NDEN

İlana başvurular 5 Aüğustos günü başlayacak. pa.edu.tr adresinde başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN