PMYO 2020 Polis Alımı İlanı Bekleniyor

Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 2020 yılı PMYO polis alımı ilanı bekleniyor. Daha önce YKS tercihlerinden önce yayımlanan kılavuz bu sene gecikti.

PMYO 2020 Polis Alımı İlanı Bekleniyor

PMYO 2020 polis alımı bekleniyor.

YKS tercih sonuçları ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardındna binlerce aday, 2020 yılı PMYO polis alımının neden yayımlanmadığını araştırmaya başladı.

İlanlar yayımlandı: Takip için> TIKLAYIN

2019 YILINDA TERCİHLER AÇIKLANMADAN ÖNCE DUYURU GELMİŞTİ

2019 yılındaki PMYO polis alımı kılavuzuna baktığımızda başvuruların, YKS tercih sonuçları açıklanmadan önce başladığı görüldü. YKS tercih sonuçları geçen sene 6 Ağustos günü açıklanmış, PMYO başvurusu ise 5 Ağustos günü başlamıştı.

BU SENE GECİKTİ

2020 yılı PMYO polis alımı ilanı ise gecikti. Polis Akademisi Başkanlığı'ndan bu konuda henüz bir açıklama ya da duyuru gelmedi. 

YAŞ ŞARTI

PMYO yaş şartı şu şekilde:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak"

MEZUNİYET

PMYO polis alımı TYT 'ye giren lise mezunları arasından olur.

BOY KİLO

Boy kilo şartı ise "Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak," şeklinde açıklandı.

HANGİ İLLERDE PMYO VAR?

İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu,
Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu,
Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu,
Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu,
Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu
Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu 

PMYO İLANI NE ZAMAN GELECEK?

PMYO polsi alımı ilanı bu sene biraz gecikti. Ancak kısa süre içinde duyurunun gelmesi ve başvuruların başlaması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN