Lise Mezunları: EGM'de Polis Olmak İçin 2 Yol Kaldı

Polis Akademisi, EGM bünyesine her yıl on binlerce polis alımı yapmaktadır. En az lise mezunu adaylar arasından yapılan polis alımları için 2 yol kaldı. Detaylar haberimizde.

Lise Mezunları: EGM'de Polis Olmak İçin 2 Yol Kaldı

Lise mezunu adaylara polis olmak için 2 yol kaldı.

Polis Akademisi Başkanlığı her yıl on binlerce polis alımı yapıyor. Yapılan polis alımlarından en çok merak edileni, lise mezunu polis alımları oluyor. Kamubulteni.com 'a en çok sorulan soru ise lise mezunu adayların nasıl polis olacağı sorusu oldu. Biz de adayların sorusunu yanıtlamak , lise mezunu polis alımı hakkında detaylaa yer vermek için bu haberimizi kaleme aldık.

3 YOL VARDI İKİYE DÜŞTÜ

Lise mezunu adayların polis olabilmeleri için 3 yol vardı. Biri PMYO polis alımları. İkincisi PÖH alımları. Üçüncüsü ise bekçilikten polisliğe geçiş.

AÇIKTAN PÖH ALIMI BİTTİ

25. dönem POMEM kapsamında 500 kadın özel harekatçı alımı için başvurular alındı ve adaylar seçim aşamasına çağrıldı. Süleyman Soylu konu ile ilgili yaptığı açıklamada , bundan sonraki süreçte açıktan alımların olmayacağını , meslek içinden özel harekat polisi alımı yapılacağını belirtmişti.

PMYO İLE ALIMLAR HER YIL OLACAK

Polis Meslek Yüksek Okullarına her yıl 2500 polis alımı yapılmaktadır. 26 yaşını geçmemiş ve en az lise mezunu adaylar arasından yapılan alımda adayların YKS oturumlarından TYT 'ye girmiş ve en az 250 ham puan almış olması şartı var.

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların 2020 YKS 'ye girmesi gerekmektedir.

BEKÇİ ALIMLARI İLE

Bilindiği üzere bekçi alımları en az lise mezunu adaylar arasından yapılmaktadır. 2017 yılında gelen açıklamada ise bekçilikte 3 yılını doldurduktan sonra , gerkeli şartları taşımaları durumunda adayların polisliğe geçebileceği bildirildi. 

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI İLE BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

POLİS ALIMI İLANINDAN İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN