EGM'ye İhdas Edilen 4080 Polis Memuru ve 2 Bin PÖH Kadrosu

Emniyet Genel Müdürlüğü 'ne ihdas edilen 4080 polis memuru ile 2 bin özel harekat polisi kadrolarına alım bekleniyor. Peki alım detayları nedir? Alımlar nasıl olacak? İşte detaylar.

EGM'ye İhdas Edilen 4080 Polis Memuru ve 2 Bin PÖH Kadrosu

EGM bünyesine 4080 polis alımı için geçtiğimiz hafta kadro verilmişti.

Resmi Gazete 'nin 13 Nisan 2019 sayılı kararında EGM 'de kadro değişikliği yapıldı. Yayımlanan karara göre emniyet amiri, başpolis, kıdemli başpolis gibi kadrolara yapılacak personel alımında kadro değişikliği olduğu ve bu sayının polis memuru alımı için değiştirildiği ifade edildi. 

Değiştirilen kadrolara ilişkin bilgiler şu şekilde verildi:

Toplamda 4 bin 80 kadro için yapılan değişiklik sonrası polis alımları beklenmeye başladı. 

Söz konusu alımlar POMEM ve PMYO polis alımları kapsamında gerçekleştirielcek. 24 25 ve 26. dönem POMEM 'lere dağıtılacak bu alım sayısı, 2019 ve 2020 PMYO polis alımlarında da yapılacak.

PÖH KADRO İHDASI DA YAPILMIŞTI

Bundan yaklaşık 2 yıl önce yayımlanan 694 sayılı KHK ile de PÖH alımı için kadro ihdası yapılmıştı. Yayımlanan KHK 'da Özel Harekat Daire Başkanlığına kadro ihdası şu şekilde verilmişti:

Özel Harekat Daire Başkanlığı 'na ihdas edilen bu 2 bin kadronun bazıları meslek içinden yapıldı. 3-7 dereceli kadrolara meslek içinden alım yapılırken 7-9 dereceli kadrolara açıktan alım yapılacaktır. Meslek içi alımlarda şimdiye kadar bin civarı alım oldu. İhdas edilen kadroda bin kişi kaldı. 2 yeni eksiklerle birlikte en az 5 binlik bir PÖH alımı bekleniyor. 

Söz konusu OHAL KHK 'sı geçtiğimiz yıl TBMM 'den geçti ve PÖH alımının yapılacağı netleşti. Ancak 2 yıldır bekleyen alım hala yapılmadı. 

MESLEK İÇİ PÖH ALIMI

Meslek içinden özel harekat polisi alımı için duyuru geçtiğimiz günlerde gelmişti. Yayımlanan meslek içi PÖH alımına başvurular 30 Nisan 2019 günü sona erecek. Detaylar için TIKLAYIN

Meslek içi PÖH alımının gerçekleştirilmesinin ardından açıktan özel harekat polisi alımı için de ilanın gelmesi bekleniyor.

500 BİNE YAKIN ADAY MERAKLA BEKLİYOR

Yüz binlerce aday , özel harekat polisi alımı için bekliyor. Adayların daha fazla bekletilmemesi gerekmektedir. Kadın-erkek diğer pöh adayları ile bilgi alış verişi sohbet için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN