EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımında İlk Değişiklikten Sonra..

Polis Akademisi, bekçilik sürecinde geçtiğimiz gün bir değişiklik yaptı. Peki bu değişiklik sonrası başvuru şartlarında da değişiklik yapılır mı? İşte detaylar ve son bilgiler.

EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımında İlk Değişiklikten Sonra..

Bekçi alımında ilk değişikliğin ardından yeni değişiklikler gelir mi?

Polis Akademisi Başkanlığı , geçtiğimiz haftalarda bekçi alımı sürecinde önemli bir değişiklik yapıldı. Yapılan değşiklikte bekçilik eğitim süreci değiştirildi ve artık eğitimlerin yatılı olarak yapılacağına yer verildi. Daha önce 45 gün yapılan bekçilik eğitimleri, yine 45 gün olacak ama, daha önce bekçiler, sabah eğitim merkezlerine gidip akşam evlerine dönüyordu.

Yapılan yeni değişiklik ile artık bekçiler, eğitim süresi boyunca POMEM 'lerde kalacak. 

Türkiye genelinde belirlenen 12 Polis Meslek Eğitim Merkezi 'nde bekçiler 14 Ocak tarihinden itibaren eğitime alındı. Bekçilerin eğitime alınmasının ardından on binlerce aday , yeni dönem bekçi alımlarını beklemeye başladı. 

EĞİTİMLER ŞUBAT SONUNDA BİTECEK

Eğitime alınan bekçi adayları , Şubat ayı sonuna kadar POMEM 'lerde kalacak ve bekçi olarak mezun olacak. Şubat sonunda mezun olacak adayların Mahallelere göre dağılımları yapılacak ve iş başı yapacak.

YENİ ALIM İÇİN SÜREÇ ŞUBAT SONUNDA BAŞLATILACAK

Bekçilerin eğitimleri bitmeden yeni bekçi alımı ilanının gelmemesi bekleniyor. Şubat sonunda bekçiler mezun olup iş başı yaptıktan sonra yeni bekçi alımı için çalışmalar başlayacak. Kamubulteni.com olarak yeni bekçi alımı için süreci anbean takip ediyoruz. Siz de süreçten anlık haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

BAŞVURU ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Bekçilik eğitim sürecinde yapılan değişikliğin ardından bugün, POMEM'lere polis alımında yaş şartı değişti. Polis alımında yaş şartının değişmesi sonrası adaylar , bekçi alımında da yaş şartı ile diğer şartlarda bazı esnetilmeler olup olmayacağını araştırmaya başladı. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, askerlik , mezuniyet ve ikamet şartlarından dert yanıyor.  Siz de aşağıdaki yorum kısmından değişmesini istediğiniz şartları yazabilirsiniz.

Bu şartların değişmesi hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Açıklama gelir gelmez ve bekçi alım ilanı yayımlanır yayımlanmaz bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN