Açıklama Geldi! 2 Bin 500 Polis Alımı Şartları Değişecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24. dönem POMEM 2 bin 500 polis alımı duyurusunda düzenlemeye gidileceğini açıkladı. Lisans mezunlarının başvuru yapabileceği 24. dönem POMEM'de önlisans mezunları için de kontenjan ayrılacak.

Açıklama Geldi! 2 Bin 500 Polis Alımı Şartları Değişecek!

Açıklama Geldi! 2 Bin 500 Polis Alımında Şartlar Değişecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, lisans mezunlarından 2 bin 500 polis alımı için yayımlanan 24. dönem POMEM'de şartlarda değişikliğe gidileceğini açıkladı. İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Soylu,  2 bin 500 kadın lisans mezunu polis adayı alımı için yayımlanan ilanla ilgili vatandaşlardan gelen talepler sonrasında '2 bin 500 kişilik ilana çıktık, almıyor muyuz, alıyoruz. Ben ona ön lisansı da ilave ederim merak etme' dedi. Kadın polis adayı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu diyaloğu kısa sürede binlerce aday tarafından paylaşıldı. 24. Dönem POMEM ile ilgili farklı düzenlemelere de gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor. 

RESMİ DUYURUDA LİSANS MEZUNLARI YER ALIYOR

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Makamının talimatlarıyla, Polis Merkezi Amirliklerine müracaat için gelen vatandaşlarımızla en üst düzeyde iletişim kurulması ile taleplerin etkin ve hızlı bir şekilde alınması amacıyla vatandaşların güler yüzle, güven verici ve beklentilere odaklanan bir şekilde karşılanarak hem Polis Merkezi Amirliklerindeki, hem de Polis Merkezleri Amirlikleri dışındaki iş ve işlemlerle ilgili bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılabilmesi için 81 il 700 Polis Merkezi Amirliğinde “Polis Merkezi Amirliği Etik Davranış İlkeleri” doğrultusunda “Güven Masası”  uygulaması hayata geçirilmiştir. 

Bu kapsamda, başta Polis Merkezi Amirliklerimizde olmak üzere, benzer kapsamdaki diğer birimlerimizin iş ve işlemlerine katkı sağlamak amacıyla lisans mezunu 2.500 kadın Polis Memuru adayı alınacaktır. Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin esaslar Polis Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

DÜZENLEMELER GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLA.