2020'nin İlk Polis Alımı Başlıyor-PMYO Başvuru Puanı Hakkında Önemli Detay Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı 2020 yılı PMYO polis alımı için hazırlıklarda son aşamaya geldi. En az lise mezunları arasından yapılacak polis alımında taban puan hakkında önemli detay yazımızda.

2020'nin İlk Polis Alımı Başlıyor-PMYO Başvuru Puanı Hakkında Önemli Detay Açıklandı

PMYO polis alımında taban puan düşecek mi?

2020 yılının ilk polis alımında bekleyişte sona geliniyor. ÖSYM Başkanlığı geçtiğimiz haftalarda YKS sonuçlarını açıkladı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından TYT 'den geçerlli bir puan alan adaylar , TYT puanı ile polis alımının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. 

2500 POLİS ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı, 2020 yılı PMYO polis alımı kapsamında 2500 kadın erkek öğrenci alımı yapılacak. 250 'si kadın , 2250 'si erkek , alınacak 2500 öğrenci  2 yıl eğitime tabi tutulacak. Eğitimin ardındaN öğrenciler EGM bünyesinde polis olarak göreve başlayacak.

İlanları takip için TIKLA KATIL

TYT PUANI İLE BAŞVURU

2020 yılı PMYO polis alımına TYT puanı ile başvuru olacak. 2018 yılında 260 olan TYT baraj puanı 2019 yılında 250 'ye çekilmişti. 

Adayların en çok merak ettiği konu ise bu sene taban puanın kaç olacağı konusu oldu.

SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI

ÖSYM, 2020 yılı TYT sayısal verilerini açıkladı. Açıklanan sayısal verilerde TYT puan aralığına göre kişi sayısı şu şekilde:

2019 yılında ise şu şekildeyd:

İki tabloya baktığımızda 260 puan alan aday sayısı bu sene azaldı. Bu nedenle PMYO polis alımında taban puanın 260 'a çıkarılmaması 250 'de bırakılması bekleniyor.

Peki sizce TYT taban puanı kaç olmalı? Siz kaç puan aldınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İlana başvurular , YKS tercihlerinin sona ermesinin ardındna başlayacak. YKS 'de tercihyapan adaylar da polis alımına başvuru yapabilecek. 

POLİS ALIMI İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN