10 Bin Polis Alımı İlan Tarihi İçin Üzen Haber

Polis Akademisi 10 bin yeni polis alımı yapacak. 2019 yılının kalan günlerinde yapılacak polis alımı için açıklama geçtiğimiz ay gelmişti. Ancak polis alımında ilanın gecikeceği öğrenildi.

10 Bin Polis Alımı İlan Tarihi İçin Üzen Haber

25. dönem POMEM polis alımı için üzen haber.

Polis Akademisi Başkanlığı 25. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis memuru alımı yapacak. Söz konusu açıklamayı geçtiğimiz ay İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmıştı.

BAKAN SOYLU ALIM AĞUSTOS SONU DEMİŞTİ

Canlı yayında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 25. dönem POMEM için 10 bin polis alımı planladıklarını ifad eetti. Kadın ve erkek adaylar arasından 10 bin polis alımı için duyurunun Ağustos sonu ya da Eylül başı gibi geleceğini söyleyen Bakan Soylu ,KPSS ve boy gibi şartlarda da bazı esnetilmeler olabileceğini ifade etmişti. 

Ancak Bakan Soylu , bir aksilik , bir değişiklik olmaması durumunda ilanın Ağustos sonu Eylül başı gibi geleceğini söylemişti.

İLAN GECİKEBİLİR

Bakan, Ağustos 'ta 23. dönem POMEM 'lerin mezun olacağı ve Ağustos sonu gibi 24. dönem POMEM 'lerin eğitime alınacağını söylemişti. Soylu, 24. dönem POMEM 'lerin eğitime başlamasının ardından 25. dönem POMEM duyurusunun geleceğini söyledi. 

Ancak hala 24. dönem POMEM sözlü mülakat duyurusu gelmedi. 24. Dönem POMEM sözlü mülakat duyurusunun gelmemesi, 25. dönem POMEM duyurusunun da gecikmesine neden oluyor. 

Sözlü mülakatların yapılması ve sonuçların gelmesinin en erken Ağustos sonuna denk gelmesi, kadın polis adaylarının Eylül 'de eğitime alınması bekleniyor. Bu nedenle 25. dönem POMEM ilanının  Ağustos 'ta gelmesine çok zor bakıldığı, Eylül ortalarında ya da Eylül sonuna sarkabileceği belirtiliyor.

KPSS 65 'E DÜŞECEK Mİ?

Ön lisans mezunu alımda KPSS puanını bir miktar düşürebileceklerini ifade eden Bakan Soylu, 70 olan barajın 65 'e düşürülebileceğini söylemişti. 

YAŞ ESNETİLMEYECEK

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada yaş için şuanda bir çalışmanın olmadığını , belki önümüzdeki yıl yaş haddinde esnetilme olabileceğini söylemişti.

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Kadın-erkek diğer polis adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYINIZ

POMEM POLİS ALIMI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.,.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN