Ziya Selçuk: 20 Bin Öğretmen Alınacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında 2019 yılında 20 bin öğretmen alımı yapılacağını söyledi.

Ziya Selçuk: 20 Bin Öğretmen Alınacak

2019 yılında yeni öğretmen alımı yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan 2019 yılı öğretmen atama sayısı ile ilgili açıklama geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un yanıtlaması üzerine verilen soru önergesinde 2019 'da kaç öğretmen ataması yapılacağı sorusu soruldu. Bu soru önergesine cevap geldi.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yine kalkınmada öncelikli illere atanan sözleşmeli öğretmenlerin 4 yıl sözleşmeli +2 yıl kadrolu olarak aynı eğitim kurumunda görev yapması sağlanarak eğitimde sürekliliğinin sağlanması hedeflenmiştir. Öğretmen sayısı, yapılan atamalara rağmen yetersiz olan eğitim kurumlarında eğitim öğretim hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre; ücretli öğretmen görevlendirilmeleri valiliklerce yapılmaktadır"

20 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK

Bakan Selçuk soru önergesine verdiği cevabında, "Ayrıca Bakanlığımızca 2019 yılı içinde 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN SELÇUK 'UN AÇIKLAMASI

Yeni öğretmen alımı için ilan gelmeyecek. 20 bin öğretmen alımı için başvurular geçtiğimiz aylarda yapıldı. Yapılan başvurular sonrası sözlü mülakatlar önceki gün başladı ve ay sonuna kadar devam edecek. 

2019 'da yeni alım yapılmayacak. Sözlü mülakatları devam eden alım Bakan 'ın açıkladığı 20 bin alımdır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA