Son Dakika: Ziya Selçuk'tan 60 Bin Öğretmen Ataması Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk açıklamasında 60 bin öğretmen atama talebine cevap verdi.

Son Dakika: Ziya Selçuk'tan 60 Bin Öğretmen Ataması Açıklaması

Ziya Selçuk'tan öğretmen ataması açıklaması.

TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu'nda önceki gün Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyona gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakanlığının 2021 yılı bütöesine dair sunum yaparken öğretmen ataması konusuna da değindi. Bakan Selçuk, 60 bin atama talebine müjdeyi tabiki vereceğiz şeklinde cevap verdi. 

Yıldırım Kayai komisyonda öğretmenlerin taleplerini, "Çok açık ve net, şu anda acil 60 bin öğretmen atanması gerekiyor, çok acil ve bu ihtiyaç. Sayıştay “138 bin ihtiyaç var.” diyor, bu rakamı unutun, Ben Sayıştayın tespit ettiği rakamdan vazgeçtim, 60 bin atama bekleyen öğretmen talebi var. Ben çok sık belirtiyorum, el insaf, 360 engelli öğretmen var, bunlar atama bekliyor, niye atamıyoruz? Sayın Bakanımız diyor ki: “Öğretmen ihtiyacı olduğunda 10 bin ücretli öğretmen başlattık, bir 10 bi n daha başlatırız. “ Ücretli öğretmenlerin on beş yıldır ücretli olarak devam etmesi anlaşılabilir bir şey değil. Bu sorunun çok acil çözülmesi gerekiyor." şeklinde aktardı.

Ömer Fethi Gürer, "100 binden fazla öğretmen açığı olduğunu sorulara verdiğiniz yanıtlarda ifade ediyorsunuz. 60 bine yakın öğretmen ataması yapılabilecek durumda. Bunlar da bir talep, bu konuda bir çalışmanız olacak mı?" sorusunu sordu. 

Şenol Sunat, "Evet, net öğretmen ihtiyacı 93.235, İstanbul’un ihtiyacı ise 28.172 kişi olarak ifade ediliyor, deme k ki öğretmen atama sayıları yetersiz. En kısa sürede ağırlık İstanbul’da olmak üzere en az 60 bin öğretmenin atanması yapılması gerekir ki atanamayan öğretmenler müjde bekliyor Sayın Bakan." dedi.

BAKAN SELÇUK'TAN CEVAP GELDİ

Öğretmen atama sorularına Bakan Selçuk şu şekilde cevap verdi:

"Bu 40 bin atama, 60 bin atama 130 bin atama vesaire… Bakın, biz iki senedir her sene 40 bin atama yapıyoruz zaten. Buradaki beklenti 40 bin az, 60 bin olsun; elbette 60 bin olsun, 80 bin olsun, 100 bin olsun. Biz bütçe imkânları içerisinde olabilecek atamayı… “2021 yılı içerisinde, 2021 bütçesinde bir atama görülmüyor.” ifadesi de oldu hatırlarsanız; tabii ki görünüyor, tabii ki atama yapacağız yani bu bütçede öğretmen ataması tabii ki var, sayısının yüksekliği konusunda bizim gayretimiz, çabamız, girişimlerimiz var. Bunun müjdesini de inşallah olduğunda paylaşmış oluruz sizlerle."

Siz hangi bölüme atama bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.

ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN