PIKTES Öğretmenlerine Müjde Geldi

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Avrupa Birliği destekli, 'Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” (PICTES) kapsamındaki öğretmenlere müjde geldi.

PIKTES Öğretmenlerine Müjde Geldi

Pictes öğretmenlerine müjde geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ntv canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada Pictes öğretmenlerine müjde vereceklerini söyledi. 

Çalışmadıkları için maaş alamayan Pictes öğretmenleri için resmi kararın çıktığını söyleyen Bakan Selçuk, düzenlemenin yürürlüğe gireceğini söyledi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 4 bin PİKTES öğretmeninin maaşlarının ödenmeye devam edileceğini açıkladı

Pıctes Projesi Nedir?

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi» projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında «Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân» anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yıl ile sınırlıdır ve faaliyetler 03.10.2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Bakanlığımız proje kapsamında doğrudan hibelendirilmiştir.