Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Şubat Atamalarıyla İlgili Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 şubat atamalarıyla ilgili kontenjan sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, öğretmenlerin dört gözle beklediği atamalara ilişkin henüz net bir şey söylenemeyeceğini, kamuda tasarruf döneminde olunduğunu belirtti. Açıklamalar 40 bin atamanın gerçekleşmeyeceği yönünde bir sinyal olarak algılandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Şubat Atamalarıyla İlgili Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 Şubat atamalarıyla ilgili kadro sayısının henüz netleşmediğini, Maliye Bakanlığı ile atama konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kamuda tasarruf döneminde olunduğunu söyleyen Selçuk, atamalarla ilgili çok kısa sürede açıklama yapılacğaını, kontenjan dağılımıyla ilgili net bir şey söylemenin doğru olmayacağını belirtti.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Acet'in sunduğu Başkent Kulisi isimli programa katılan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin dört gözle beklediği şubat atamasıyla ilgili ser verip sır vermedi. Şubatta en az 40 bin atama bekleyen öğretmenlerin sesinin duyulup duyulmayacağı bilinmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nda en az 100 bin öğretmen açığı olduğu daha önce açıklanmış, bu açığa rağmen yeterli atamanın gerçekleşmediği muhalefet tarafından sık sık gündeme getirilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, atamalarla ilgili, "Bu sadece MEB'in verdiği bir karar değil. Maliye Bakanlığı'yla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu ara tasarruf dönemindeyiz. Bu konuyla ilgili çok kısa sürede açıklama yapılacak. Şubat ataması için şu an rakam belli değil." dedi. Öğretmenlere yönelik gerçekleştirilecek sınava ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, "Biz sadece MEB olarak yokuz. Bu sınavı ani bir şekilde yapmayacağız. Bütün alt yapıyı hazırlayacağız. Öğretmen atamasında pedagojik formasyonu kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

LYS'nin değişip değişmeyeceğine yönelik de açıklamalarda bulunan Selçuk, "Ben sınavın adını ya da sistemi değiştirmenin bütünü değiştirmiyorsunuz. Bizim bu sene değişiklik yapmaya ihtiyacımız yok. Bazı dedikoduları görüyorum. LYS değişiyor gibi. Biz çocuklarımıza sürpriz yapmayacağız. Düzenlemede bazı sıkıntılar var onu düzelteceğiz. Aileler ve çocuklar rahat olsun. Bu yüzden örnek soruları veriyoruz. Sayısal kısımda süreyi 20 dk uzatıyoruz. Zamanla sınavla yer alan okullar azalacak ve okullarla aralardaki fark azalacak." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA