Cumhurbaşkanlığı'ndan 2021 Öğretmen Ataması Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Fuat Oktay açıklamasında, 2021 öğretmen atamalarına değindi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 2021 Öğretmen Ataması Açıklaması

2021 öğretmen ataması sorusuna cevap.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önceki gün Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları; Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği bütçe ve kesin hesabı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Yatırım Ofisi Başkanlığı Sayıştay raporları gündemdeydi. 2021 yılı bütçesinin komisyondaki son gününde öğretmen atamaları gündeme geldi. 

VEKİLLERİN SORULARINA CEVAP VERDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, öğretmen atamaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Ataması yapılmayan öğretmenler konusunda bir kaynakla alakalı bir soru vardı. “Sorun kaynak olmaması değil, tercihler midir?” şeklinde bir soru veya yorum vardı. Burada Millî Eğitim Bakanlığımıza öğretmen ataması konusunda yine daha önce de ifade ettiğimiz gibi ihtiyaç ve bütçe kapsamında alımlar yapılmaktadır, bu çerçevede de zaten konu eğitim olunca tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz, bugün de aynı şey geçerlidir. 2021 yılında da yine bütçe imkânları ve ihtiyaçlar çerçevesinde yine gereken öğretmen atamalarıyla ilgili kadro ayrılacaktır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA