2021 Öğretmen Atamalarında Pedagojik Formasyonu Olanlara Kötü Haber

EKPSS ile yapılan 500 öğretmen alımında formasyonu olan adayların ataması yapılmadı.

2021 Öğretmen Atamalarında Pedagojik Formasyonu Olanlara Kötü Haber

Son Dakika... Formasyonu olmayan öğretmenler atanması. 

Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yapmış ve 31 Aralık 2020 tarihinden sonraki formasyonların geçerli olmayacağına yer verildi. Bu açıklama sonrası geçtiğimiz gün EKPSS puanı ile 500 engelli öğretmen alımı yapılacağı açıklandı ve engelli adaylar arasından 500 öğretmen ataması yapılacağına yer verildi. 

Engelli öğretmen alımı için tercihler yapıldı ve adaylar tercihlerini MEB'e iletti. Tercihlerin iletilmesi sonrası sonuçlar açıklandı ve engelli öğretmenlerin ataması gerçekleştirildi. 

500 engelli öğretmen alımında formasyon detayı dikkatleri çekti. 

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Burhanettin Dönmez, geçen sene yaptığı bir açıklamada, "Pedagojik formasyon eğitimi kazanç kapısı olarak görülüyordu. Öğrencilerin paralarının ve umutlarının sömürülmesine 'dur' demek için kaldırdık. Bundan sonra Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans (ÖMB-TZYL) programları açılacak. Daha önce alınan formasyon belgeleri geçerli olmakla birlikte, yeni mezun olanlardan bundan sonra başvurularda ÖMB-TZYL belgesi istenecek." demişti. 

Formasyonun yerine geçen 'Öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisansında ise detaylar hala belirlenmedi. Engelli öğretmen alımında ise formasyonu olanlar 2.ömcelikte değerlendirildi. 

Bu sene yapılan engelli öğretmen alımında formasyonu olan adaylar atamadı. Sizce bu doğru mu? Yorum kısmı aşağıda. 

2021 ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN 

Konu ile ilgili geçtiğimiz gün Ziya Selçuk bir açıklama yaptı ve KPSS tarihlerinin dikkate alınacağını söyleyerek, "Bu konuyla ilgili ekipler çalışıyor. Bu hem finansal boyutu olduğu hem de Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir kabine görüşü çerçevesinde hangi bakanlığa kaç kadro ayrılacağı sürecine bağlı. Biz bu KPPS sınavlarının tarihlerini de dikkate alarak, öğretmen adaylarımızın mağdur olmaması için imkanları zorlayarak bir takım çalışmalar yapmaya uğraşıyoruz. Sanki biz biliyoruz da söylemiyoruz gibi şeyler duyuyoruz ama şu an gerçekten belli değil. Belli olması için emin olsunlar uğraşıyoruz. Çok uzamaması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

ÖĞRETMEN ATAMASINDA VE PEDAGOJİK FORMASYON DUYURUSUNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN