12 Yıldır Ataması Yapılmayan Öğretmen İntihar Etti

Mardin 'in Midyat İlçesi 'nde yaşamakta olan 35 yaşındaki atanamayan öğretmen , girdiği bunalım sonrası canına kıydı.

12 Yıldır Ataması Yapılmayan Öğretmen İntihar Etti

Son dakika: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ’nden mezun olan ve ataması yapılmayan sınıf öğretmeni 35 yaşındaki Güler Adam, önceki gün gece sabaha karşı evinde intihar etti.

Mardin' in Mityat İlçesi ’nde yaşamakta olan 35 yaşındaki Güler Adam, bundan on iki yıl önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi.

Adam’ın en son girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın sonuçlarının açıklanmasının ardından da ataması yapılmadı ve genç öğretmenin psikolojik bunalıma girdiği iddia edildi. Adam’ın cenazesi Midyat’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Güler Adam ’ın ağabeyi Emre Adam, on iki yıldır ataması yapılmayan kardeşinin , bu sorun yüzünden psikolojik bunalıma girdiğini, kardeşinin intiharı sonrası çok üzgün olduklarını, ataması yapılmayan öğretmenlerin bir bir intihar ettiğini ve buna son verilmesini istedi. Bundan üç yıl önce Aydın ’da bakkal dükkanı işlettiği sırada ağabeyi Zeynettin Adam ’ın da hırsızlar tarafından öldürüldüğünü söyleyen Emre Adam, kız kardeşinin canına kıymasıyla acılarının daha da katlandığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA